Traim uneori o viata frumoasa insa nu constientizam; ne ingropam in rahat pana in gat, ca de-abia apoi sa vedem cat de bine era inainte.

Pretul recapatarii libertatii are din pacate gustul otetului, lacrimile de neoprit ale noptilor fara stele si e de gasit de-abia dupa calatoria infricosatoare in mijlocul padurii intunecate, padurii care urla de durere. Pasii sunt grei, sovaie si drumul catre lumina pare de negasit.
Iarba e uscata si inteapa, sunt gropi si ciulini in care cazi si in care apoi te ranesti, e noroi si sunt liane in care te impiedici; te-ai intoarce inapoi, ai lua timpul bucata cu bucata si l-ai remodela, dar este imposibil.

Sunt intrebari care aparent nu au raspuns, sunt ganduri care isi cauta drumul de pace, sunt dorinte amestecate si o prapastie care inghite o alta prapastie si apoi o alta.

Pretul libertatii este unul covarsitor, sta sub semnul lui “niciodata sa nu spui niciodata”, are miros de fum si sunetul picamarului.

E libertatea de care ne privam voit, luati de val si libertatea pe care o dam la gunoi, mintindu-ne ca ar fi mai bine “asa”, comparativ cu ceea ce simtim cu adevarat. In ambele cazuri nu exista scuza, dar exista iertare, exista “maine” si exista testul puterii, testul timpului.

Parerea mea este ca singura cale reala in viata asta este cea a adevarului si a corectitudinii.

Cand aveam 6 ani, mama mea mi-a facut bagajul si mi-a spus: “maine pleci in tabara la mare cu Alex”. Alex era singurul pe care il cunoasteam, insa in calatoria de 10 zile care a urmat, m-am descurcat de minune si primei calatorii i-a urmat o alta “la cererea mea”.

“Fiecare lucru in viata este un test, tu singura esti propriul stapan, tu singura iei deciziile cele mai bune pentru tine, tu esti cea mai buna dintre toti, tu esti o invingatoare.”

Ma intreb cat de minunata ar fi lumea daca fiecare parinte ar tine genul asta de discurs motivational copilului.

E drept, ne mai pierdem pe parcurs in valul ala de care aminteam, insa pretul libertatii are gustul puterii invingatorului.

Timpul nu poate fi dat inapoi, dar timpul iarta si timpul vindeca. Daca vrei si daca il lasi!

Pretul libertatii

Comments

Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.