Experienta mea intr-ale gemului nu este tocmai vasta, comparativ cu timpul sau rabdarea alocate pentru zacusca sau pentru bulionul cu busuioc. 😀

Stiu, poate suna anapoda, ca intr-o lume perfect tehonogizata, intr-o lume in care ramane doar sa intri intr-un supermarket si gasesti tot ce iti pofteste inima, sa pierd ore in sire tocand sau fierband alimente sau borcane.

Nu despre asta vorbim. Calitatea si nu tehnologia primeaza inainte de pofta si inainte de goana timpului.

Am vazut in ultima vreme foarte multe reportaje dedicate alimentatiei si cum nici macar paine cu secara sau din secara nu are secara, ci doar chimicale, ma gandesc simplu cat de important este sa mananci sanatos, cu atat mai mult, cata vreme stii provenienta a ceea ce pui pe masa.

Revenind, la subiect.

In urma cu ceva zile m-am apucat sa culeg capsuni, gest eroic de altfel si lectie de rabdare absoluta.
A meritat insa, cu tot cu soare si dureri de genunchi, cu tot cu lenea, cel mai mare inamic al meu, pe care mi-am infrant-o.

gem de capsuni

Procesul care a urmat dupa ce am terminat de cules capsunile a fost oarecum migalos. Sa le speli si sa le cureti codita sunt iar chestiuni de rabdare. Odata terminate insa, treaba se simplifica.
Am pus pe aragaz o tabla pe care a stat oala cu capsuni si jumatate de kg de zahar si am tot pazit-o vreo 12 ore la foc mic, pana gemul de capsuni s-a inchegat ca asa a vrut el, fara alta gelatina sau nebunie chimica.

Pot spune multumita, ca am drept avere destule borcane cu gem de capsuni, 😀 cu toate ca am mai dat si in dar cateva. Asa de test.

Cand gemul s-a inghegat l-am pus in borcane si hopa cu borcanele la fiert vreo ora. Cand s-au racit de la sine apoi, peste capac am prins si un celofan tare dragut sa fiu sigura ca nu rasufla pe undeva sa fermenteze.

Mie imi place gemul de capsuni pe paine prajita alaturi de lapte cald.
Am facut-o si pe asta! Bine, ca am cazut lata de oboseala dupa, e partea a doua.

Am facut gem de capsuni

Comments

Etichetat pe:        

4 comentarii la „Am facut gem de capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.