Mi s-a intamplat uneori si mie, sa ma plictisesc de ceea ce fac, de ceea ce am, de ceea ce stiu, oricat de mult mi-ar fi placut sau m-ar atrage (inca) in confortul lor, respectivele lucruri.

Si atunci care e solutia?
As spune ca e cazul sa scoti o foaie, sa iti asezi pe hartie toata plictiseala, toate dorintele, toate fricile, sa incepi sa lucrezi pentru a le inalta sau a le intelege.

Drumul nu este usor, cum de altfel nici prea scurt, dar asa cum am mai scris, reprimarea sau minciuna nu reprezinta caile catre liniste si implinire.

atitudine

Mi s-a intamplat sa fac multe lucruri fara sa le stiu de fapt adevarata conotatie sau explicatie, cautam.

Suntem tentati adesea, sa ne mintim intai pe noi insine.
Ca suntem puternici, ca stim, ca avem, ca niciodata nu vom incalca vreun principiu al corectitudinii, pentru ca apoi sa vedem paiul din toti ochii oamenilor din jur, fara sa vedem capita din cei proprii.

Dar ce inseamna corectitudinea pana la urma si cine o defineste cu adevarat?

parere

Cata vreme esti corect fata de propria persoana, in acelasi mod ii vei trata si pe cei de langa tine.

Pe lumea asta, vina e impartita. Nu ai ajuns sa treci printr-o situatie urata doar din cauza unui om, nu a trebuit sa mananci de pe jos din cauza altuia si nici sa fii injosit intr-un alt mod, cata vreme tu nu ai gresit cu nimic.

Tot ceea ce ni se intampla, toate rezultatele vietii ne apartin, asa cum frica sau teama ne opresc sa descoperim ce ne-ar placea de fapt, dincolo de hartile parentale sau de cele sociale.

Alegerile prezentului sunt in aceeasi masura determinate de trecut, fie ca luam in calcul pe cel pe care il pastram in amintiri, fie de cel reprimat.

trecut

Toate nefericirile si concluziile acestora au fost trasate cu multa vreme in urma, au ramas acolo, s-au adancit si au facut muguri pentru frustrare, muguri pentru dispret, pentru ura fata de cei din jur, cata vreme secretul consta in simpla lege a oglindirii.

Despre legea oglindirii in articolul Sunt recunoscatoare.

In cazul in care ceva nu merge bine, uita-te inapoi dupa cauza, nu anihila efectul, pentru ca, dupa o gripa vine o raceala serioasa, ambele avand drept scop acelasi lucru: trezirea.

Succes in toate si un weekend frumos!
Las un film, drept tema de gandire!

Recomandare: idei afaceri 2013.

Privind in urma catre prezent

Comments

Un comentariu la „Privind in urma catre prezent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.