Sunt multe activitati care imi fac uneori cu ochiul, atunci cand am chef si vreau in mod serios sa imi fac timp pentru ele.

Pe caldura asta, oricat de foame mi-ar fi, prefer sa nu petrec o vreme indelungata in preajma aragazului, nu de alta, dar e deprimant sa transform bucataria in sauna.
Prefer in mod deosebit insa, indiferent de anotimp sa ma ocup de minunile verzi pe care le am in casa.

Am plantat in cateva ghivece busuioc. Imi place sa ii consum frunzele verzi atat in salate, cat si uscate apoi in ceai. Mai ales in zilele verii, ceaiul este un remediu minunat, fie ca e cald cu miere, sau rece, cu cuburi de gheata si lamaie.
Bine, cred ca este vorba si de gust inainte de toate.

busuioc in ghiveci

Frunzele de busuioc au rolul de a purifica sangele si ajuta la prevenirea mai multor manifestari specifice stresului.
Busuiocul pastreaza elasticitatea pielii si are rol tonic, trateaza indigestia si astmul, fluidizeaza secretiile pulmonare, amelioreaza congestia sinusurilor.

Cum scriam, dupa gust. As adauga insa: si dupa nevoi.

mancare de vara

In alta ordine de idei, astazi am pregatit mazare cu morcovi la abur, cu branza rasa, piper si evident frunze de busuioc.
Un august de poveste sa fie!

Usor, de vara cu busuioc

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.