Un cutit bun poate spune multe despre persoana care il manuieste.
Macelarul foloseste un cutit cu lama ingusta si usor incovoiata, asemenu unui mini iatagan si cu indemanarea unui chirurg taie precis carnea animalului sacrificat sau in curs de sacrificare.
Bucatarul insa, poseda un set divers de cutite, atat pentru filetarea pestelui, tocatul verdeturilor, sau feliatul painii.
Este important de stiut un lucru: un cutit bine ascutit, nu trebuie sa lase firimituri atunci cand se feliaza painea proaspata, iar lucrul pe care poate putini il cunosc, este ca niciodata cu un cutit cu care se taie slanina, carnea sau se toaca verdeturile, nu se taie ceapa.
Ceapa, oricat de frageda sau fragila, toceste „gura” cutitului, facandu-l sa fie un calvar utilizarea lui ulterioara, daca nu se retuseaza taisul.
Magazinul online miniPRIX a introdus in oferta sa produse pentru bucatarie Pradel.
Cutitele ceramice de calitate, marca frantuzeasca Pradel, au in compozitie oxid de itriu si oxid de zirconiu, care le confera o duritate deosebita si o calitate sporita.
Lamele rezistente pot fi folosițe pentru a taia cu mare precizie si finete.
Mie mi-a facut cu ochiul un set de cutite de culoare rosie Pradel si un alt set format din trei tigai ceramice.
Ca si o patina, cutitul trebuie sa alunece suav, sa despice cu arta si precizie facand un deliciu utilizarea lui, iar daca prin constructie este unul bine echilibrat, are un maner ergonomic
care sa faca corp comun cu palma utilizatorului, facandu-l pe acesta din urma sa se indragosteasca at first touch de lama-i lucioasa, putem spune ca acel cutit este unul profesional!
Sarbatori gustoase sa aveti!