In conditiile in care in anul 2013, in Romania erau inscrise cca 4500 magazine online, cu 1000 mai multe comparativ cu 2012, piata locala cu amanuntul on-line a ajuns la aproximativ 600 de milioane de euro.

Din numarul total de e- magazine, peste 1.000 au certificate de standard 3D Secure RomCard.
A crescut numarul produselor vandute online (indiferent de nainfo-ecommerce Romaniatura lor).
Aproximativ 1 din 4 utilizatori de internet cumpara online (sursa : Daedalus Millward Brown ), cata vreme 84 % din acestia, locuiesc în mediul urban, in timp ce 16 % traiesc in mediul rural.

In ceea ce priveste plata cu cardul on-line, numarul de tranzactii a crescut cu cca. 35 % fata de anul precedent, in 2013, in conformitate cu declaratiile Visa, MasterCard si oficialii RomCard de la Gala Premiilor eCommerce.
Cu toate acestea, metoda de plata preferata a romanilor ramane in numerar, la livrare, fiind utilizata in peste 90 % din tranzactii .

Valoarea totala a tranzactiilor efectuate cu carduri de credit online, prelucrate in sistemul 3D SecureROMCARD este de aprox. 220 de milioane de euro in 2013 (o cifra similara cu valoarea inregistrata in 2012).

Marea majoritate a tranzactiilor efectuate cu carduri de credit on-line sunt internationale (60 % ), in timp ce doar 40 % sunt tranzactii interne, conform statisticilor MasterCard.
Cu alte cuvinte, romanii au cheltuit mai mulți bani pe site-urile in strainatate comparativ cu site-urile din Romania.

Detalii despre infografic gasesti pe GPec.ro
Designul acestuia a fost realizat de SilkWeb.

GPEC ( Gala Premiilor eCommerce română ) este cel mai important eveniment de comert electronic din Romania si cea online, se desfasoara timp de opt luni in fiecare an.
Editia a 9-a va avea loc in perioada aprilie – noiembrie 2014.

Succes tuturor!

E-commerce infografic pentru 2013

Comments

Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.