Visam la o lume ideala, in care sa nu existe razboi, o lume in care pacea, dragostea si fericirea sa primeze.

Initial, toate acestea au existat, insa nu a durat mult pana ca Abel sa se ridice impotriva fratelui sau Cain si sa il ucida.
Se pare ca acesta a fost primul act de agresiune a omului impotriva omului.

De-a lungul istoriei zbuciumate a omenirii, conflictele s-au tinut lant din diverse motive; fie pentru cucerirea terenurilor fertile pentru agricultura, pentru bogatiile subsolului sau din pricina femeilor care cu frumusetea lor, le-au intunecat mintile faraonilor sau regilor din antichitate.

In epoca moderna, cand armele au fost perfectionate, iar arcurile inlocuite cu pusti si pistoale, cand catapultele greoaie au fost preschimbate in tancuri si tunuri, cand focul grecilor a fost inlocuit de aruncatoarele de flacari cu napalm, razboaiele au devenit si mai devastatoare lasand cicatrici adanci in trupul tarilor si in amintirea umanitatii.

Hiroshima si Nagasaki sunt exemple graitoare in acest sens.

Traim intr-o lume in care chimia isi spune cuvantul; aerul care este compus din oxygen, hydrogen, azot sau apa cu formula ei bine cunoscuta H2O, nisipul, plantele si toate celelalte vietuitoare impreuna cu creatia suprema a Lui Dumnezeu sunt formate din elemente chimice armonios imbinate, fiecare individ, fiecare vietuitoare fiind unica in felul sau.

Imi aduc aminte de o lectie din cartea de biologie, unde doamna profesoara a staruit cu exemple asupra selectiei naturale.
Si am inteles ca selectia naturala se aplica tuturor fiintelor vii: pomi, plante, animale, pasari, gaze, pesti si in cazul omului, reprezentand capacitatea sistemului de a se adapta mediului, schimbarilor climatice sau altor factori.

Razboiul este tot o unealta de selectie naturala, unde cel mai puternic face legea si supravietuieste, eliminandu-l pe cel mai slab. De aceea.
In data de 4 Aprilie 1949 ia fiinta Alianta Nord Atlantica formata pentru inceput din 12 state: Belgia, Luxemburg, Olanda, Franta, Anglia, Danemarca, Islanda,Itaia, Norvegia, Portugalia,Canada si SUA, in idea de a-si asigura apararea reciproca colectiva.

Astfel, linistea si securitatea in lume s-a mai restabilit cu mici exceptii in Orient.

Astazi, dupa 65 ani, se pare ca spiritele se agita din nou, “pricina de galceava” fiind Ukraina care a vrut sa adere la UE.

Aici, problema espacete mult mai delicata pentru ca dupa `90, cand sfera de influenta a Uniunii Sovietice s-a mai restrains, multe state care au format URSS, au devenit libere, si-au construit economie proprie, fac comert si traiesc dupa propriile legi; cetatenii cu convingeri politice diverse, religii diferite si sunt de etnii diferite, ceea ce cred ca a si dus la inflamarea spiritelor in zona.

P.S. Iulia Timosenko a fost eliberata din puscarie si si-a depus candidature la presedentia Ukrainei.

P.S.2 Rusia ii cere Ukrainei datoria pentru gazele furnizate in ultimii ani, amenintand ca va inghide livrarea pretiosului combustibil implicit Europei.

P.S.3 Este prea multa liniste in Balcani si cum imi zicea mie buna cand eram mic, magarului cand i-a mers bine, s-a dus pe gheata si si-a rupt un picior.

Visam la o lume ideala

Comments

Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.