In drumul meu dinspre job, exista doua brutarii. Ca or fi mai multe, nu am de unde sa cunosc exact, pe astea doua le-am reperat insa, eu nefiind un fan al “delicateselor” cu coca.

Am diverse cunostinte pofticioase. Si atunci ma opresc sa iau ba gogosi, placinta cu mere, diverse feluri de paine, neagra, alba, cu susan, de dieta, toate puse in pungi si pungute separate dupa cerinte.

Ma opresc intr-una din zile, undeva pe la un 7 dimineata, ametita de somn, intru in una din brutarii, stau la o mare coada si dupa momentul in care ajung sa spun ce doresc, aud “nu avem, nu avem asa ceva”. Clipesc des si ii amintesc de ziua de ieri cand aveau.

Un al doilea vanzator, termina de dat o punguta unui alt client si vine curios la mine.
Au urmat cateva clipe in care domnul, un arab zambaret, a luat de pe raft diverse sortimente, aratandu-mi-le, doar doar imi amintesc produsele pe care le cumparasem cu o zi in urma.

In mintea mea era zona crepusculara. Nu cumpar nimic, le multumesc si ma indrept catre masina, fara sa imi mai bat capul.

Hm, vad insa, undeva in apropiere, cealalta brutarie. Ups, clar le incurcasem azi!
Intru fericita. Da, asta era, asezarea meselor mi-o confirma.

Nimeni inauntru. Aaaaa, bunaaaa dimineeeaaaattaaa!

O doamna blonda se arata brusc din cotlonul unde statea ascunsa si imi arunca: stai asa!

Si stau. Si stau.

Nimeni in afara mea inauntru.

Stiti, eu ma cam grabesc. Ati putea lasa pe mai tarziu ce aveti de facut acum?

Atat mi-a fost. Blonda a iesit brusc, urland ca nu sunt deloc politicoasa, ca nu stiu sa am rabdare, ca are treaba. Bine, nu au fost chiar astea cuvintele care m-au facut sa ii intorc rapid spatele, uimita si speriata in acelasi timp de izbucnirea fara motiv.

Inapoi la prima brutarie de unde am inceput sa sun doritorii de “delicatese”, astfel incat sa afle noul meniu.

Arabul m-a intampinat tot zambind, spunandu-mi ca in afacerea lui e important clientul, altfel da faliment si are familie de intretinut.

Trag concluzie ca nefericirea personala este proiectata inclusiv la job, in relatiile cu cei prin intermediul carora poti avea un trai mai bun. Si cata vreme esti departe de a avea respect fata de tine, poti sa mergi doar pe minus.
Normalitatea e la pretul diamantelor!
Restul e can can!

Normalitatea e la pretul diamantelor!

Comments

Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.