La sfarsit de octombrie, anul trecut, imi amintesc, am primit un telefon de la niste prieteni. Locuiesc la casa, undeva langa Bucuresti. Deloc o zona saraca, deloc o zona inecata in intuneric.

Dupa-amiaza era lenesa si vestile amuzante de o singura parte a firului. Mai aveam inca putin si aproape ma dadeam de gol ca rad de panica oamenilor.

Ce se intamplase?
Cu ceva seri inainte, pentru ca deh la sat, circula vestile destul de incet, oamenii stand mai mult in case pe perioada timpului urat, nu pe la marginile de porti sa isi povesteasca ultimele intamplari casnice, ei bine, venisera hotii. Nuuuu, nu la amicii mei, fereasca Cel de Sus, ci la vecini.
Coana Mioara, proaspat mutata de la Bucuresti si cu o casa si mai proaspata, vopsita de altfel intr-un verde spalacit, gatise cu zel, printre altele, o ciorba si o placinta. A doua zi, urma sa ii vina viitorul ginere. Uneori nu este de ajuns, nici sa traiesti o viata la oras si nici folositor sa iti mariti fata, trag concluzia. 😀

Hotii au luat oala de ciorba si placinta cu tot cu tava din cuptor, apoi au dat o raita si la Magdalena. De acolo au luat o oaie gestanta si o roaba. Ca doar nu reuseau sa care saracii oameni rupti de foame oaia in carca.

Intamplarea mi se pare si acum amuzanta, insa dincolo de chicoteli, e cu adevarat hilara. Nimic nu este de mirare si pana la urma indiferent cat de real este faptul ca nu exista coincidente, paza buna alunga primejdia rea.
A doua zi, am pornit in cautare de sisteme de alarma pentru casa. Oferta este variata, pot suna la diverse intervale, cu fire sau fara, pe baza de baterii sau cu incarcare solara. M-am simtit un mic detectiv si recunosc faptul ca m-a incantat sa descopar atat de multe informatii. A fost o surpriza, cat de variata este piata si totodata faptul ca respectivele alarme se preteaza oricarui tip de material, la usa din metal, de lemn, inauntru, pot suna unde sunt puse sau direct la patul proprietarului, pot fi conectate la telefoane mobile sau la calculator, cu sau fara camera video in dotare. Prietenii mei dorm linistiti, le-am oferit un ajutor de pret.

Cum spuneam, paza buna, pazeste primejdia rea. Altfel, mergi la o ciorba? 😀 Fac eu cinste.

Siguranta si sisteme de alarma

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.