De la copii putem reînvăţa ce înseamnă: bucuria, energia, dăruirea şi iertarea. Copii ne dau lecţii până şi la capitolul bunătate.

Copiii pun suflet în orice şi se ataşează de pasari, dar şi de lucrurile neînsufleţite. Şi aşa cum ştim foarte bine copii îşi doresc animăluţe. Cum vei proceda când cel mic te va ruga cu ochii lui blânzi şi zâmbetul lui de nerefuzat: Mami, îmi cumperi un câine? Îl vei refuza şi îi vei interzice compania unui blănos care poate deveni în cel mai scurt timp cel mai bun prieten al lui?

Nu, îi vei cumpăra un căţel de la un petshop… conştientă fiind şi de faptul că uneori va trebui să strângi chiar tu după el şi să scoţi afară, pentru că ştii prea bine că prichindelul tău va trece peste responsabilităţi, chiar daca a jurat cu ochii în lacrimi că le va îndeplini.

Te temi că cel mic va uita de blănos şi se va plictisi să se joace cu el la scurt timp după ce patrupedul calca bucuros pragul casei pentru a 5 oară? Într-adevăr nimeni nu îţi poate spune concret ce se va intampla. Dar merită să încerci şi poate cel mic se va dovedi mult mai atent decât ţi-ai imaginat tu vreodată. Dă-i şansa copilului să fie responsabil, cumpără-i un câine.

De ce are nevoie un căţel proaspăt venit în familie?

În primul rând de atenţi şi iubire. Mai apoi asigură-te că are toate vaccinurile făcute la zi, dacă este deparazitat atât extern, cât şi intern. Nu uita să te informezi şi despre hrana pe care patrupedul ar trebui să o consume, aceste informaţii le poţi afla foarte uşor de la un medic veterinar. Unul din cele mai bune tipuri de hrana este Acana. După ce te-ai informat dă o fugă la magazin şi cumpără-i căţelului toate accesoriile de care are nevoie!
Succes!

Ne luam un caine?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.