Filtrele
Aproape fiecare sistem de aer conditionat, inclusiv un aparat convertibil podea/tavan are un filtru in amonte de bobina vaporizatorului. Aceasta poate fi plasata in grila de returnare sau in sloturile speciale din sistemul de conducte, cu functie principala de eliminare a particulelor din fluxul de aer, pentru a mentine sistemul curat si pentru a curata aerul produs.

De-a lungul timpului, filtrul devine incarcat cu si mai multe particule. Astfel are de fapt efectul de a-l face mai eficient, dar de asemenea, creste si rezistenta si reduce fluxul de aer. Cand acest lucru are loc, trebuie sa fie schimbat. Cat timp va dura ca acest lucru sa se intample depinde de cat de murdar este aerul si de cat de mare este filtrul.

Daca nu schimbi filtrul, fluxul de aer se va micsora din ce in ce mai mult, iar sistemul nu va functiona bine. In plus, daca filtrul este prea murdar, incepe sa devina o sursa de poluare a aerului, in sine. Daca scoti filtrul complet, ai putea rezolva problema fluxului mic de aer, dar aceasta solutie ar fi de scurta durata. Particulele pe care filtrul le-ar fi oprit se vor depune acum pe bobina vaporizatoare, care se va strica, in cele din urma. Un nou filtru este mult mai ieftin decat o bobina.

Conductele

Un alt motiv pentru care sistemele pot sa nu produca suficient aer rece poate fi reprezentat de o scurgere a conductei. Scurgerea unei conducte micsoreaza energia unitatii cu 20%, pana la 40%, chiar si la un aparat de aer conditionat duct Sharp care functioneaza bine, in cazul in care aceasta trece in afara spatiului racit (ceea ce include mansarde, spatii auxiliare si garaje). Conductele exterioare trebuie sa fie bine izolate. Exista diverse produse speciale pentru izolarea conductelor, care pot fi instalate fie de catre proprietar sau de catre un profesionist.

Umiditatea

Controlul umiditatii este problema ce a stimulat initial nevoia de sisteme de aer conditionat. Lipsa de control a acesteia, intr-un climat cald, umed, in special, poate duce la dezvoltarea mucegaiului si a altor probleme, precum probleme de sanatate si disconfort. Aparatele moderne de aer conditionat dezumidifica in timp ce racesc temperatura; poti vedea acest lucru in apa care se scurge, insa acest lucru este auxiliar functiei principale de a controla temperatura.

O vara frumoasa! Pastreaza temperatura potrivita!

Ce afecteaza functionarea corecta a aparatului tau de aer conditionat?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.