Culoarea naturala a dintilor, la fel ca si forma sau marimea lor, e diferita la fiecare individ. Toate aceste elemente au la baza genetica si mai apoi ce facem cu “darurile” primite. Sunt oameni care isi incheie socotelile cu viata aceasta cu toti dintii in gura si sunt altii care, inca din adolescenta “se bucura” de minunile stomatologiei moderne.

Fumatul, ceaiul, cafeaua, consumul alimentelor prea fierbinti sau al celor reci influenteaza culoarea sau textura dintilor; e nevoie uneori de produse de igiena destinate celor sensibili, in aceeasi masura in care, avand perfectiunea, cautam perfectiune.

Dantura sau lipsa acesteia reprezinta o carte de vizita, dincolo de igiena si sanatate. Cum poti avea incredere si cum poti sa iubesti un om care nu se iubeste destul, astfel incat sa aiba intai grija de el? Cum sa-ti stea alaturi la bine si la rau o persoana incapabila sa cunoasca mai inainte de tot, respectul fata de sine insasi?

Mi-e frica de dentist, nu stiu sau nu am bani sunt doar scuze, atunci cand vine vorba de dantura. Ingalbenirea dintilor, ca sa nu amintesc lipsa acestora, reprezinta una din cauzele disconfortului in relatiile sociale, cand intervine comunicarea verbala sau cand zambim. Ingalbenirea este determinata de infiltrarea unor substante in pelicula de sub smalt. Altfel, tartrul, determinat de o igiena necorespunzatoare sau de consumul in exces al unor alimente duce la carii sau la inflamatii al gingiilor.

La baza sta igiena care automat determina sanatatea. Avand o sanatate buna si implicit avand grija de propriul corp, automat stima de sine si increderea sunt pe masura. Indiferent ce se intampla in viata noastra, suntem raspunzatori de cauze si automat de efecte.

Pentru dinti naturali, pentru un plus de ingrijire acordat lor, va propun sa urmariti filmul. Altfel, o remarca personala: folosesc de aproape zece ani periuta electrica si o recomand. Reduce semnificativ placa microbiana si inflamatiile gingiilor.

Pe piata exista o serie de modele, pot crea miscari rotative  in sensuri opuse sau oscilante, au senzori de presiune si se opresc cand ajungem la timpul necesar de periaj sau cand trebuie sa periem o alta zona a danturii. Alege sa pastrezi, in loc sa repari!

Cum imi pastrez dintii frumosi?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.