Cu cat ma simt mai bine in zona de confort, cu atat imi fortez mana mai tare sa colind locuri vazute doare in fotografii, sa cunosc oameni noi si sa accesez gusturi necunoscute. Imi organizez din timp calatoriile si caut bilet avion ieftin de fiecare data.

Amsterdam

Prefer, in momentul in care pornesc la drum, sa dialoghez cu locuitorii, sa le cunosc ideile, stilul de viata, optiunile personale. Prefer sa spun multumesc in limba tarii respective si cer indicatii in cazul in care harta nu se arata prea prietenoasa ori simpla pentru mine.

Am un oras in care, in urma cu doi ani, mi-am pus serios “problema” sa raman, sa-mi reconstruiesc viata, sa renasc. Dupa haosul dorintei, aflarea frustrarilor personale vis-a vis de  tara in care m-am nascut si de ceea ce am ales sa se intample in acel moment in viata mea, am realizat faptul ca nu pot sa construiesc si sa accesez lucruri mari, cata vreme sunt incapabila sa le gestionez pe cele mici, cata vreme sunt incapabila sa raspund semnelor de intrebare prezente.

Fuga nu este o solutie pentru mine, asa cum lasarea in aer a anumitor situatii, le determina pe acestea sa revina intr-un alt chip sau loc spre a fi rezolvate. Fix cand ti-e lumea mai draga, vorba aceea.

Fuga nu este o solutie. Astfel, am decis sa raman (inca) in Romania, sa traiesc calvarul sau placerea  descoperirii propriei persoane si rezolvarii a diverse situatii. Am ales sa redeschid usi carora le respingeam prezenta si sa intru pe ferestre, cand usile s-au dovedit a fi ferecate.

Din cand in cand, revin si caut bilete avion Amsterdam, vizitez orasul, respir vrand sa-mi dau seama cat mai am pana voi spune: acesta este casa mea. Sunt libera, am ales!

In urma cu doi ani, Amsterdamul mi-a dat confirmarea valorii mele ca individ, mi-a aratat ca asa-zisa utopie din mintea mea exista intr-o realitate frumoasa si de bun simt. Punctualitatea mijloacelor de transport in comun, politetea locuitorilor, armonia culorilor din piata de flori si respectul pentru alegeri sunt doar o parte din ceea ce mi-a soptit ca se poate!

Fiecare plecare in afara Romaniei mi-a aratat altceva, m-a invatat lucruri si mi-a dat incredere. Fiecare plecare in afara Romaniei, mi-a dat exemplu pentru existenta unei vieti mai bune, cand aceasta se rezuma la acel cuvant amintit mai sus: respect. Pentru ca din respect si cu respect, visele devin realitate. Zboruri senine!

Amsterdam. Din respect visele devin realitate.

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.