Acum este momentul pentru a incepe sa te gandesti la iarna si la vehiculul tau. Temperaturile sunt inca destul de ridicate, soarele inca straluceste puternic si chiar daca a venit toamna, nimeni nu vrea inca sa se gandeasca la vremea rece, condusul sau depozitarea pe timpul iernii. Dar, acum este exact momentul in care ar trebui sa te gandesti la iarna, in ceea ce priveste vehiculul tau. Facand astfel, vei obtine mai multe avantaje.

In primul rand, daca intentionezi sa conduci autovehiculul iarna, pregatindu-l, acesta va trece peste vremea rece cu bine. In al doilea rand, daca nu vei utiliza autovehiculul peste iarna – indiferent daca este un tractor sau un SUV – pregatirea pentru iarna ii va permite sa porneasca cu usurinta la drum, peste cateva luni.

Vehiculele care urmeaza a fi stocate toata iarna

Inainte de a parca vehiculul in garaj sau hambar pentru lunile de iarna, fa-ti timp cateva ore pentru a avea grija de cateva elemente esentiale:

Conservarea combustibilului – benzina nu dureaza pentru totdeauna, iar atunci cand incepe sa se descompuna poate face pornirea dificila si poate chiar deteriora sistemul de combustibil al vehiculului. Gazul ce contine etanol agraveaza problema, mai ales la echipamentele pentru gazon si gradina. Pentru a evita situatiile dificile, ia in considerare in primul rand trecerea la un combustibil care este 100% benzina, fara etanol adaugat. In al doilea rand, adauga un conservant pentru combustibil in rezervorul de gaz si urmeaza instructiunile pentru utilizarea acestuia pentru a preveni defalcare combustibilului si deteriorarea motorului sau a sistemului de combustibil.

Incarcarea bateriei – o baterie de masina care nu este reincarcata periodic prin utilizarea de zi cu zi poate avea dificultati in a porni cateva luni mai tarziu, dupa ce a pierdut o parte sau toata sarcina sa. Fii proactiv atunci cand vine vorba despre puterea vehiculului si conecteaza bateria la un incarcator pentru acumulatori auto de la Sorgeti pentru a mentine incarcarea peste iarna. O alta optiune este de a deconecta bateria de pe vehicul, pentru a preveni orice scurgere si pentru a creste siguranta la vehiculele mai mari sau la echipamentele agricole.

Mentenanta preventiva – nu astepta pentru a indeplini sarcinile de intretinere sau lucrurile de care stii ca trebuie reparate. Daca nu o faci acum, problema va continua sa fie acolo in primavara urmatoare, incetinindu-te. Pentru echipamentele de gazon, spre exemplu, ascute cutitele, schimba uleiul si filtrul, instaleaza o noua bujie si verifica presiunea din anvelope. Pentru autoturisme, SUV-uri si tractoare agricole, testeaza antigelul pentru a te asigura ca va proteja motorul in mod corespunzator chiar si la cele mai joase temperaturi.

Pregateste-ti vehiculul pentru iarna

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.