Daca ai nevoie sa inlocuiesti o tigla deteriorata, retine ca este mai usor sa elimini tigla metalica rece. In cazul in care tigla care trebuie inlocuita nu este in umbra, o poti raci cu apa rece. Dupa racire, foloseste o pana de metal fixata intre placi, pentru a le separa. Lipiciul de etansare trebuie sa sara sau sa se desfaca. Scoate cuiele din tigla pe care o inlocuiesti, precum si din cea de deasupra ei (deoarece aceste cuie vor trece si prin profilul pe care il inlocuiesti, de asemenea).
Inlocuieste placile deteriorate sau lipsa, cu tigla metalica civeflor noua, de culoare potrivita, urmand instructiunile de aplicare ale producatorului. Sigileaza din nou aceste tigle, deoarece materialul de etansare nu poate fi re-etansat dupa ce a fost rupt.

Inlocuirea unei coame lipsa sau tiglelor de pe margine

Atunci cand tigla din margine sau coama se ridica, acestea pot lasa sistemul de acoperis deschis la infiltrarea apei sau a zapezii. Acest lucru poate permite umezelii sa se infiltreze si sa ajunga in mansarda sau sa formeze mucegai in puntea acoperisului.

Inlocuirea coamei sau crestei necesita eliminarea oricaror piese deteriorate care au fost lasate peste acestea. Este posibil sa ai nevoie sa scoti sau sa slabesti orice placa din apropierea acesteia, pentru a-ti permite sa refixezi o noua coama sau creasta.
Fii intotdeauna sigur ca selectezi un nou model care se potriveste celor existente, atat la culoare cat si la grosime. Monteaza noua piesa, asigurandu-te ca acoperi complet orice ventilatie existenta sau alte tigle, cu elementele de fixare cu lungimea corespunzatoare. Utilizeaza modelele recomandate de catre instructiunile de aplicare ale producatorului, daca este cazul.

Inlocuirea coamei necesita sa lucrezi la unele dintre cele mai inalte parti ale acoperisului. Utilizeaza intotdeauna echipament adecvat de siguranta pentru prevenirea caderilor sau a unui prejudiciu atunci cand inlocuiesti tigla sau coama.

Inlocuirea gurilor de ventilatie

A decide cu privire la aerisirea corespunzatoare si cantitatea de ventilatie necesara este critica. Consulta intotdeauna codul de constructie local pentru cerintele de ventilatie echilibrate ale mansardei, in zona ta. Nerespectarea acestor cerinte poate duce la un sistem ineficient sau chiar la infiltrarea apei. Odata ce ai decis cu privire la tipul de aerisire care este necesara si cat de multe guri trebuie instalate, asigura-te intotdeauna ca le instalezi conform instructiunilor producatorului. Ai grija sa nu tai capriorii podului sau firele si asigura-te intotdeauna ca fixezi corect aerisirea, pentru a preveni deteriorarea sau infiltrarea apei.

Cum sa efectuezi reparatii minore ale acoperisului

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.