Sistemele de navigatie ajuta oamenii sa isi gaseasca drumul intr-un teritoriu necunoscut. Cu toate acestea, pentru ca multe din sisteme sa functioneze, e necesar sa fie uneori ajustate de catre soferul auto, iar acest lucru poate distrage atentia de la drum. Daca ai nevoie de ajutor sa iti gasesti calea si detii un sistem de navigare, incearca sa programezi sistemul GPS camion inainte de a incepe calatoria. Exista, de asemenea sisteme de navigatie hands-free care iti distrag atentia mai putin. Urmand aceste sugestii vei putea fi mai putin distras de sistemul tau atunci cand te afli in spatele volanului.

Reglarea Radio-ului
Ascultarea muzicii la radio sau la un mp3 sau a discutiilor la statie radio pmr in timp ce conduci un vehicul, este un eveniment extrem de comun. Indiferent de ceea ce preferi sa asculti, aceasta activitate este considerata totusi o distragere a atentiei. Oamenii schimba de multe ori posturile de radio pentru a gasi o melodie diferita. In cazul in care conducatorul auto al unui camion face aceste lucruri acesta isi va distrage atentia de la drum. Daca esti sofer si ai un mp3 in masina la care doresti sa asculti muzica, incearca sa selectezi lista de redare inainte de a incepe sa conduci. Daca esti pe drum si vrei sa asculti radioul, incearca sa ramai la postul preferat. Aceste sugestii vor ajuta cel putin la limitarea distragerii atentiei, in ceea ce priveste aceste elemente.

Folosirea unui telefon mobil
Telefoanele mobile, in special cele inteligente, sunt accesorii incredibile. Poti naviga pe internet, precum si juca jocuri direct pe telefonul tau. Insa, acest lucru este exact ceea ce le face periculoase pentru conducatorii auto. Atunci cand cineva conduce si navigheaza pe web sau efectueaza un apel telefonic, atentia sa nu mai este la condus. Persoana este distrasa, iar pierderea atentiei este periculoasa. Accesoriile hands-free pentru telefoanele mobile sunt cu siguranta o optiune mai buna daca trebuie sa comunici cu cineva atunci cand esti la volan.

Ia in considerare daca este sau nu intr-adevar o necesitate. In cazul in care intr-adevar nu este esential sa faci acest lucru in timp ce te afli la volan, asteapta pana te opresti pentru altceva, cum ar fi alimentarea. Aminteste-ti ca, atunci cand esti un sofer distras, esti un pericol pentru viata ta si a celorlalte persoane de pe sosea.

Diminuarea distragerii atentiei soferilor de camion

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.