Sunt doua dintre posesiunile tale cele mai pretuite, asadar ar trebui sa tii inelul de logodna si verigheta Atcom  pe cat de stralucitoare si sclipitoare posibil. Iata tot ceea ce trebuie sa faci pentru a le pastra in conditii de siguranta, astfel incat sa le porti pana la adanci batraneti.

Asigura inelele

Avand in vedere valoarea sentimentala – si monetara – a inelului de logodna si a verighetelor, vei dori sa te asiguri ca acestea dureaza o viata (daca nu mai multe) :D. In primul rand, asigura inelele: adauga o polita pentru bijuterii la cea pentru casa, sau achizitioneaza o polita separata, de la un asigurator de specialitate. Familiarizeaza-te cu scrisul cu font mic; unele polite vor acoperi furtul, dar nu “disparitia misterioasa”, iar altele poate nu vor rambursa costurile de reparatie.

De ce ai nevoie pentru a asigura inelele

Vei avea nevoie de o descriere a inelelor – taietura acestora, greutatea in carate si metalul – evaluate de catre un bijutier independent certificat. Depunerea unor fotografii prim-plan a inelelor este, de asemenea, o idee buna. Masuri suplimentare de precautie, cum ar fi sistemele de inscriptie laser si sistemele de securitate pentru acasa, iti pot aduce reduceri.

Curata inelele

Pentru a pastra inelele tale stralucitoare, curata-le des pentru a elimina lotiunile, uleiul de piele si murdaria de zi cu zi, care le intuneca. Poti inmuia inelele in apa calda si detergent de vase slab si le poti curata cu o periuta de dinti moale. Sau inmoaie inelele cu diamant in parti egale de amoniac si apa rece pentru o jumatate de ora si lasa-le sa se usuce la aer. (Nota: a se utiliza aceasta metoda doar pentru inelele cu diamante, intrucat amoniacul poate deteriora alte pietre.) Orice solutie profesionala de curatat bijuterii este o alta optiune buna.

Viziteaza un bijutier

Intretinerea verighetelor si a inelului de logodna ar trebui sa includa, de asemenea, vizite bianuale la bijutier; acesta poate verifica integritatea gherutelor setarii. In acelasi timp, iti poti curata profesional inelele. O setare libera poate duce la un diamant dislocat – asadar, daca doresti sa eviti pierderea pietrei, ia in considerare vizitarea bijutierului mult mai des.

Alte sfaturi

Este, de asemenea, inteligent sa scoti inelele de pe deget atunci cand faci ceva care necesita lucrul intens cu mainile – sau care implica apa (cum ar fi spalatul de vase sau inotul), deoarece aceste activitati iti pot face degetele sa se micsoreze. Adu-ti aminte sa pui inelele intr-o locatie sigura, precum o cutie de bijuterii.

Ai grija de inelul de logodna si de verighetele tale

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.