Obisnuiam sa merg impreuna cu bunica, in padurea din apropierea Argesului, la distanta de o strada de casa in care locuiam. Culegeam salvie sau lavanda. De pe camp, culegea musetel. Parfumul plantelor imbata intregul hol, unde, puneam plantele la uscat pe coli albe de hartie.
Cand erau multe de tot, prefera sa le intinda in podul cu pereti facuti din scanduri, printre care intrau crengile unui par din curtea vecina.

In cautarea aromelor copilariei, am descoperit, cu placere, gama de sapunuri bio Rampal Latour.

In zilele senine de toamna tarzie, dupa ce plantele amintite mai sus se vor fi uscat bine, bunica mea le folosea pentru sapun. Avea o oala mare pe care o aseza pe un suport metalic, sub care ardeau, ziua intreaga, vreascuri uscate. Mai mesteca din cand in cand, cu un bat lung.

Produsele bio ofera siguranta pentru sanatate si totodata nu sunt daunatoare mediului. Materiile utilizate si ambalajele sunt biodegradabile.

Contin un procent de minim 95% ingrediente naturale, printre care si colorantii sau parfumul, iar o parte din produse nu contin conservanti.

Hidrateaza, iar compusii sunt apropiati ph-ului organismului uman.
Conservantii folositi uneori se regasesc in lista directivelor Europene care reglementeaza cosmeticele. Beneficiile pentru piele, actiunea lor blanda, dar eficienta, compenseaza diferenta de pret intre cosmeticele bio si cele sintetice.
Sunt excluse parafinele sau alte derivate de petrol.

Datorita faptului ca nu contin proteine sintetice sau conservanti chimici a caror actiune este nociva, folosirea produselor bio presupune un risc minim in privinta alergiilor.
Pot fi folosite pe o perioada indelungata, indiferent de varsta persoanei care le alege.

O toamna parfumata sa aveti!

Gama de sapunuri bio Rampal Latour

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.