Am schimbat diverse locuinte din copilarie si pana azi. Uneori m-am adaptat noului loc rapid, alteori mi-a luat o buna perioada de vreme. Motivele au fost de fiecare data diverse, de la scopul care a stat la baza “emigrarii”, pana la locul in sine sau necesitatile de care a trebuit sa ma ocup, fara amanare.

Mutarea intr-un spatiu nou, precum in informatia pe care mi-a dat-o o cunostinta, legata de niste vanzari case in Ploiesti, este o decizie majora.

La cinci ani de exemplu, de cand nu am mai schimbat casa, inca nu fac fata zgomotelor din blocul in care locuiesc, nu imi explic motivele pentru care cineva ar bate cuie la 5 dimineata sau s-ar apuca sa mute mobila toata dupa-amiaza de duminica, timpul in care imi doresc atat de mult linistea.

Sunt lucruri care sunt departe de a fi intelese de mintea mea, lucruri care ma enerveaza foarte tare si imi strica linistea. Mereu linistea. Acesta este cuvantul cheie.

Schimbarea pe care o vrem drept venita parca din cer, pleaca de la fiecare dintre noi insa; de la schimbarea pe care o putem aduce noi insine prin propriul exemplu de corectitudine, educatie si bun simt.

Ma tot gandesc la o solutie, una ideala si utila. Sa stau in mijlocul pustietatii nu mi-ar placea; nu exista transport public si nici magazine, cinematografe sau banci in apropiere. Sa raman in locul acesta imi este de asemenea destul de complicat, in masura in care nu mai suport zgomotul.

Am observat chiar, ca dezvolt o adevarata fobie la zgomot, oriunde as merge in Romania si ma refer acum fie si la concediu. In munti e galagie, trebuie sa urle cineva sau sa dea drumul la muzica, in tren sau pe sosea sunt sirene, la mare e iadul pe pamant. Pana si la baile termale sunt grupuri, grupuri de babe care discuta subiecte fara sens.

Schimbarea mediului nu aduce neaparat schimbarea prietenilor si o casa noua inseamna noi idei, noi trairi, noi oportunitati, un alt drum. Poate liniste! 😀

Casa perfecta inseamna nevoi indeplinite, aspect, marimea, detaliile care vin odata cu amenajarea, pentru o experienta de viata placuta.

De crezi ca poti, sau crezi ca nu poti, ai dreptate!

Casa perfecta? Unde este?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.