Au fost momente in viata mea, cand mi-am dorit un buton al minunilor. Absolut necesar, butonul asta m-ar fi salvat de timpul care, in acele clipe, prin activitatile facute, l-am interpretat drept pierdere inutila.

Utilitatea achizitiilor, evolutia si trecerea de la lucruri mici catre cele mari, catre visele performante, tine insa de experienta. Ori experienta, rapiditatea sau creativitatea se manifesta cu atat mai mult, cu cat le exersezi.

Am schimbat diverse locuinte si implicit am facut activitati legate de renovare sau reabilitare, actiuni care au legatura cu designul.

Toate implica insa si inainte si dupa, curatenia. Ori pentru mine, acest fapt, candva a reprezentat o corvoada. Mai ales cand este vorba de schimbarea unei locuinte si pana la amenajarea ei, totul are legatura cu praful. Hainele prafuite, mobila pe care pluteste un strat gros, pana si scamele au un infinit al lor din care-si fac aparitia fara explicatie. Am batit covoare si am scuturat elemente vestimentare, pana cand am descoperit, prin intermediul unui prieten, solutia salvatoare.

Aspiratorul Philips pe care mi l-a imprumutat, m-a salvat de timpul pierdut.

M-am relaxat brusc in momentul in care am realizat, pe baza rezultatelor vazute, faptul ca marea curatenie se transforma intr-un sport agreabil. Prietenul la nevoie se cunoaste, spune o zicala veche.

Iar cand prietenul iti vine in ajutor prin intermediul unui alt prieten, siguranta relatiei este clara.

Philips este acum prietenul me. Am achizitionat chiar eu un aspirator.

Cum scriam si mai sus, dintr-o adevarata corvoada, curatenia a devenit rutina.

Pot spune cu relaxare, ca butonul magic la care visam in trecut, exista.

Al tau care este?

Eu m-am convins ca exista un buton magic pentru toate gandurile sau activitatile din aceasta lume si doar cautand si exersand, poti sa il apesi.

Lucrurile aparent mici, precum lipsa curateniei sau dezordinea pot incetini sa stat de-a dreptul bariera, in calea celor mari. Pentru ca un spatiu murdar sau ravasit reprezinta oglinda unei minti asemenea.

Timpul aduce provocari, prapastii sau bucurii. Toate actiunile frumoase sau mai putin placute, vin cu urmari. Am sa ma mai gandesc la acestea si revin intr-un alt articol.

Deocamdata, mi-am amintit de niste fire de praf pe care le-am vazut in trecere pe cartile din raft.

Fa curat in viata ta! Pastreaza armonia si echilibrul!

Butonul magic

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.