Intr-o noapte, pur si simplu nu aveam somn. Am iesit tip-til, cu sunetul de peste zi al valurilor oceanului inca in urechi, in gradina luminata de stele. M-am asezat pe iarba, intre piticii de gradina si am spus in gand multumesc pentru toate minunile care venisera la mine pana atunci. Iarba pastra inca raceala ploii de cu seara, piticii, desprinsi din povestile irlandeze clipeau parca in rastimpuri.

Prea multe informatii intr-un timp scurt, prea multe imagini si intamplari. Era de parca as fi stiut ca toate vor fi acolo, insa in ciuda acestui lucru, am fost totusi luata pe nepregatite. Intensitate trairii depaseste puterea imaginatiei uneori.

Chiar stelele noptii imi pareau calde, iar linistea care inconjura cartierul era una adanca, aducea pacea si raspunsurile la o serie de intrebari care ma chinuiau pana mai devreme.

Undeva, langa oceanul Atlantic, cu peste zece ani in urma, mi-am limpezit mintea, intr-o calatorie destul de lunga.

In noaptea aia, cum nu aveam somn in continuare, am ales sa visez in cada, cu ochii deschisi si arome de lavanda in apa fierbinte, poate, poate, somnul va fi sa vina. In cautarea lavandei, am dat peste o cutie cu ceva ce semana cu o periuta de dinti, insa era mult mai groasa. Parea noua. Nu mai vazusem asa ceva. Si aici, incepe iar un soi de istorioara vis-a vis de lipsa de informatie si totodata de lumea civilizata, un soi de episod din filmele de comedie. Am descoperit, apasand pe toate butoanele, ca este o periuta electrica pentru dinti si am utilizat-o pana i s-au terminat bateriile.

Am ramas fidela si folosirii unei periute electrice si marcii Philips, schimband intre timp diverse modele. Curatarea dintilor si igiena acestora, consider ca sunt elementare. Mie imi place sa zambesc, sa rad, cum altfel?!

La fel ca si parul, dintii reprezinta o carte de vizita si spun despre tine mai mult decat ai vrea. Dincolo de aparente, exista intotdeauna o alta poveste.

Istoria unui zambet frumos si a unei atitudini de incredere si respect au la baza ingrijirea personala, atentia pe care o acordam propriului corp, a minunilor pe care le-am primit. Si intotdeauna este mai simplu sa previi decat sa repari. Sunt atat de multe mijloace care vin in ajutor, astfel incat este si pacat sa nu pastrezi ceea ce ai de la natura.

Irlanda de Nord a venit cu multe asa-zise descoperiri minunate, urmand ca la cativa ani dupa acea noapte sa pasesc in sediul Philips din Rotterdam. Despre asta, am sa va povestesc insa cu alta ocazie. Pana atunci, zambiti cu incredere si intretineti zambetul cu produse de calitate!

Prevenire vs. reparare

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.