Imi simt mainile inghetate. Aerul devine tot mai rece si realizez ca m-am imbracat mult prea subtire pentru un februarie total zapacit din punct de vedere al temperaturilor. Vantul a inceput sa bata, picioarele sa imi amorteasca de frig. Daca as fi stiut ca dureaza atat, mi-as fi luat si o caciula.

Imi ridic manseta hanoracului si ma uit la ceasul pe care il port la mana. Trenul a intarziat deja jumatate de ora. Ma intreb daca va fi sa vina vreodata.

Gandurile imi zboara aiurea, caut un aparat pentru cafea. Incerc sa ma incalzesc si sa ma adun. Prefer vremea insorita. E mult mai comod si pentru calatorii si pentru orice alta activitate atunci cand este cald.

Trenul ydh are intarziere 55 de minute, aud in difuzorul garii de nord.

Ridic din nou maneca hanoracului si ma uit la ceas; alte minute de asteptare si frigul care se lasa odata cu seara ma complesesc.

Cureaua ceasului este albastra. O ating usor si imi imaginez cum ar fi acum pe malul marii, sub un soare cald. Albastra e apa, albastrul e cerul si senin, albastre sunt sperantele ca nu am sa inghet in aceasta seara.

Nu te supara, ai un ceas? aud pe cineva ca imi vorbeste soptit. Ii raspund.

Astept un tren, imi spune. Ma intreb care este cauza intarzierii. Daca stiam, mai stateam acasa. 

Imi dau seama ca am inceput sa clipesc grabit. Omul asta parca sopteste cu gandurile mele. Are un fular albastru si o caciula vesela, colorata. In maine tine un buchet de flori.

Imi astept o prietena, mai zice. Nu ne-am vazut de mult. Cu siguranta se lucreaza iar la liniile ferate pe Valea Prahovei.

In liceu, cand ma plictiseam de ore, de banalitate si de mine insami, dar nu puteam sa plec din Bucuresti, alegeam sa petrec in gara de nord cateva ore. Imi luam un suc si ma uitam la oameni, ii analizam, incercam sa imi dau seama care le este istoria si motivul pentru care unii par tristi, iar altii urca in vreun tren senini si zambitori. Vedeam bagaje grele si maini tremurande, pas alergat si imbratisari grabite. Filmul acela viu imi limpezea mintea.

Albastra e marea, albastrul e cerul si timpul. Timpul care alearga.

Cat spuneai ca este ceasul?

Nu te supara, ai un ceas?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.