Sute de mii de romani pariaza la cele aproximativ 4000 de agentii offline de pariuri sportive, dar si pe site-urile de profil. Acestia pariaza ori de cate ori au un ban, sau ori de cate ori cred ca pot da un pronostic favorabil pentru a castiga. Iubitorii de pariuri online pot paria atat de pe laptop sau PC, dar pot juca si pariuri live de pe iPhone sau un telefon cu Android.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru a paria, trebuie sa te concentrezi pe un pariu in proportie de 100%. Pariul trebuie bine pregatit. Trebuie sa te documentezi in privinta echipei pe care pariezi, in privinta jocului, trebuie sa ai un bun management al partii financiare, sa fii cat mai realist si sa fii capabil sa dai cele mai bune pronosticuri pentru Campionatul European 2016, dar si pentru alte meciuri importante.

Ca sa poti paria, ca sa poti castiga pariuri live pe iPhone sau un telefon cu Android sau pe alte dispozitive, trebuie sa stii bine termenii folositi in pariuri.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre cativa termeni pe care trebuie sa-i cunosti atunci cand vrei sa pariezi.

Un prim termen uzual este cel de cota. Cotele de pariuri sunt indici dati de casele de pariuri, indici care arata un posibil deznodamant al unei partide pe care ai putea paria. Casele de pariuri stabilesc cotele in functie de anumiti algoritmi. Sunt mai multe tipuri de cote: cota Europeana, cota Britanica, cota Americana, cota Hong Kong, cota Indoneziana si cota Malaeziana. Toate aceste cote de pariuri sunt diferite. Informeaza-te cu privire la fiecare in parte, inainte de a paria.

Miza este un alt termen folosit in cadrul pariurilor sportive. Miza face referire la suma de bani pe care o pariezi pe un anumit bilet. E un termen simplu si usor de inteles. Daca de exemplu ai pariat 20 lei pe un anumit bilet, acei 20 de lei preprezinta miza jocului.

Daca esti interesat de castigul total al unui pariu, afla ca acesta se calculeaza dupa reguli clare. Castigul total reprezinta suma de bani pe care o castigi la final, suma stabilita prin inmultirea mizei cu cota.

Daca te intereseaza profitul pe care l-ai obtinut, acesta se obtine scazand din castigul total miza. Astfel vezi cat ai pariat si cat ai castigat cu adevarat.

La pariuri cumperi un bilet pe care pariezi. Biletele sunt diferite, in functie de modul in care alegi sa pariezi. Astfel, un bilet simplu este un bilet pe care e trecut un singur eveniment sportiv. Biletul combo este un bilet pe care sunt trecute doua sau mai multe selectii. Daca esti interesat de biletul simplu, afla ca acesta este biletul care contine mai mult de doua selectii si este castigat doar atunci cand sunt corecte toate pronosticurile de pe bilet. Biletul de sistem este un bilet ceva mai complex. Pe el sunt trecute mai multe meciuri. Un astfel de bilet este castigator chiar si atunci cand unele meciuri sunt pierdute. Depinde totul de sistemul pe care il alegi. Ultimele bilete aduse in discutie sunt cele cu baza. Aici poti paria pe 2 tipuri de meciuri bazale, dar si alte meciuri care se joaca sub forma de sistem. Oricare din aceste bilete le gasesti pe pariurix.com.

In pariuri, se foloseste si termenul de pronostic. Ce este pronosticul? Un posibil rezultat pentru un anumit timp de pariu. Pronosticurile nu sunt niciodata sigure in proportie de 100%. Ele sunt facute de catre pariori profesionisti care studiaza foarte bine jocurile si jucatorii. Poti lua in calcul pronosticurile care apar, inclusiv pronosticurile pentru Campionatul European 2016. Insa, nu te baza niciodata in totalitate pe un anumit pronostic.

Mergem mai departe si vorbim de termenul half time. Un astfel de termen este folosit pentru cei care pariaza pe rezultatele de la pauza. Exista si termenul de full time results, iar acest termen se refera la faptul ca pariorii pariaza pe rezultatele de la sfarsitul timpului regulamentar.

Alti termeni uzuali in pariuri sunt termenii care fac referire la tipurile de pariuri. Vom vorbi de 2 tipuri de pariuri. Vom incepe cu pariul de tipul 1 x 2. Acest tip de pariu este cel mai intalnit in cazul celor care pariaza pe jocurile de fotbal. Ai 3 posibilitati de castig – castiga echipa gazda (1) , castiga echipa care joaca in deplasare (2) sau meciul se termina egal (x). Continuam cu pariurile de tip 1x, x2, 12. 1x – meciul este castigat de echipa gazda sau se termina la egal, x2 – meciul este castigat de echipa aflata in deplasare sau se termina la egal si 12 – castiga fie echipa gazda, fie echipa din deplasare. Sunt multe tipuri de pariuri pentru care poti opta. Afla care sunt si opteaza pentru cea mai buna varianta.
Trebuie sa stii bine termenii de pariuri si tipurile de pariuri pentru care poti opta. Totodata, ai in vedere si faptul ca poti paria atat la agentiile de pariuri offline, cat si la cele online.

In general, pariorii prefera pariurile online, deoarece au o multime de avantaje. In primul rand e mult mai comod sa pariezi din fata unui calculator, poti paria oricand, la orice ora. Totodata, nu e nevoie sa te feresti atunci cand intri intr-o agentie de pariuri, deoarece online nu stie nimeni ce faci tu. Pariurile online sunt avantajoase si pentru faptul ca se poate juca in timp real, dar si pentru faptul ca ceea ce castigi primesti imediat dupa terminarea partidei sau a reprizei, dupa caz. Online nu trebuie sa platesti taxa pe bilet si poti castiga tot felul de bonusuri, ceea ce e ideal pentru orice parior.

Tu alegi cum anume sa pariezi si care varianta e cea mai avantajoasa pentru tine. Trebuie sa gandesti bine tot ce tine de pariuri, de la alegerea agentiei, pana la tipul de pariu pentru care optezi. Documenteaza-te in orice moment si joaca rational, fara a fi influentat de faptul ca joaca echipa ta favorita. Ideal ar fi sa privesti totul cat mai rational si sa te opresti in momentul in care iti dai seama de faptul ca pierzi mult mai mult decat castigi. Fii un parior profesionist si poarta-te ca atare, nu un amator.

Termeni pe care trebuie sa-i cunosti cand pariezi

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.