Vasta majoritate a inelelor de logodna oferite au diamantul central taiat in forma de briliant rotund. Si exista un motiv foarte bun pentru asta: e demonstrat stiintific ca aceasta taietura maximizeza stralucirea diamantelor. Dar cateodeata stălucirea nu e totul. Câteodata vrei ceva special, cu o forma aparte, care sa te reprezinte complet.

inel-de-logodna-cushionMulte viitoare logodnice prefera forma de Princess – sau briliant patrat. Aceasta eleganta forma de diamant este pe locul doi la vanzari, dupa briliantul rotund.

Nu atat de cunoscuta, mai ales in Romania, este forma despre care vorbim acum, si anume briliant cushion (pernuta). Nici in magazinele de bijuterii nu o intalnesti prea des. Dar daca o vrei, o poti gasi in magazinul online specializat in inele de logodna – Diamag. Acolo poti gasi o selectie destul de variata de diamante cushion, cu preturi incepand de pe la 1.500 de lei si cu certificat international de la GIA.
Clasice si versatile, diamantele cu taietura cushion arata la fel de bine montate in inele de logodna solitare, cat si in inele cu diamante de jur imprejurul pietrei centrale sau cu 3 pietre. Definite de colturile rotunjite si cele 58 de fatete care seamana cu forma unei pernute antice, nu exista doua diamante cushion identice. Unele diamante sunt putin mai rotunde, iar altele tind sa semene mai mult cu un patrat.

Taietura cushion este cunoscuta inca din secolul al 19-lea, insa recent a revenit la moda, mai ales de cand un numar din ce in ce mai mare de celebritati au primit inele de logodna cu diamantul central cushion – de exemplu inelul lui Kim Kardashian are montat un diamant cushion de 15 carate.

Pe langa faptul ca arata superb intr-o varietate de monturi si metale, forma unica a acestei taieturi este si foarte stralucitoare, datorita felului in care sunt dispuse fatetele diamantului. Da, este a doua forma ca stralucire dupa briliantul rotund. Intrucat este un stil de taietura mai vechi, diamantele cushion sunt alegerea perfecta pentru inelele de logodna stil vintage, care au devenit si ele foarte indragite in ultima vreme. Colturile rotunjite fac aceasta piatra sa para mai delicata, asa ca arata bine atat montata in aur alb, cat si in inele de logodna din aur galben sau roz.

Inele de logodna cu diamant Cushion

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.