Atat iluminatul public, cat si cel de interior au cunoscut progrese extrem de importante in ultimele decade. Astfel, accesorii de iluminat care nu de mult erau considerate un lux, au devenit foarte accesibile tuturor. S-a trecut de la clasicul bec incandescent la solutii mai eficiente, iar mai nou beneficiem din plin de tehnologia LED care, in acest moment, este folosita pe scara larga atat pentru iluminat interior cat si pentru iluminat exterior. Sunt foarte la moda acum dispozitivele de iluminat pentru gradini, parcuri sau diverse alte obiective. Unul dintre cele mai noi trenduri in domeniu este cel legat de utilizarea de proiectoare LED.

Ce sunt proiectoarele LED?

Proiectoarele LED sunt ideale pentru iluminatul gradinilor, parcurilor sau chiar fatadelor de cladiri. Desi se foloseau si in trecut proiectoare pentru acelasi scop, ele erau bazate pe tehnologia clasica a becurilor cu incandescenta. Asta implica costuri destul de mari, insa tehnologia LED ne permite acum sa diminuam mult costurile.

Beneficii in comparatie cu proiectoarele clasice

proiectoare LedFolosirea diodelor luminescente in loc de lampile cu incandescente in proiectoare aduce o gramada de avantaje. Pe langa consumul extrem de redus de energie, acest tip nou de proiectoare ajung la stralucire maxima aproape instantaneu, iar opririle si pornirile repetate nu afecteaza dispozitivul in mod negativ. Cei care au folosit proiectoare pentru gradina dar inca nu le-au incercat pe cele cu LED stiu cat de anevoios le porneau, deoarece au nevoie de timp pentru incalzire pentru a ajunge la o stralucire mare.

In timp ce durata de viata a unui proiector cu incandescenta nu trece de 2000 de ore, durata de viata a unui proiector LED poate ajunge si la 20.000 de ore de functionare, sau chiar 30.000. Functionarea este continua. Astfel, nu este nevoie de mentenanta. Lumina oferita de aceste dispozitive este stralucitoare, putand fi asemanata cu lumina zilei, iar distanta si unghiul de iluminare sunt foarte bune. Proiectoarele cu incandescenta se intrerupeau din cand in cand, iar facturile la energie electrica erau mari. Dispozitivele LED reduc substantial facturile la energie electrica. Daca alegi sa treci pe tehnologia LED, costurile de energie se reduc cu pana la 50%.

Proiectoarele LED inlocuiesc incet – incet proiectoarele clasice si devin din ce in ce mai populare. Ele pot fi cu sau fara senzor si se folosesc atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru iluminatul stadioanelor, tunelurilor, podurilor sau pietelor. Viitorul iluminatului de exterior si de interior apartine tehnologiei LED.

Proiectoare LED – solutii perfecte pentru gradini si parcuri

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.