Am un catel gras. Stiu, asta ma face un stapan rau, neglijent si nepasator. Recunosc, nu am fost atent le nevoiele cainelui meu si acum mi-am dat seama ca i-am facut mai mult rau decat bine. Cel mai grav e ca nici nu mi-am dat seama de conditia cainelui meu pana cand un prieten mi-a atras atentia. Mi-a deschis ochii si imediat am cautat un cabinet care ofera consultatii veterinare in Sibiu. Ma temeam sa nu fie o boala, dar se pare ca saracul a crescut in greutate pentru ca nu il hraneam corespunzator si nu facea miscare.

Sunt o persoana responsabila si mi-am luat un caine pentru a-mi fi companion si prieten. L-am luat pentru ca iubesc cainii, si sa locuiesti de unul singur nu e prea distractiv. Acum ma gandesc ca l-am ales pentru binele meu, si l-am abandonat intre partu pereti. Nici nu imi pot imagina cat de greu a fost pentru el. Cainii sunt animale sociale si isi doresc sa fie in prezenta oamenilor. Acum inteleg de ce era atat de fericit cand intram pe usa. Cred ca tanjea dupa o plimbare asa cum tanjesc eu dupa o bucata de ciocolata dupa masa de pranz.

cabinet veterinar Am gresit. Credeam ca am sa pot avea grija de el. Credeam ca nu poate fi atat de greu, dar in ultima vreme m-am neglijat, ajungeam tarziu acasa, si l-am negljat si pe el, catelul singuratic din apartament. Eram prea ocupat cu gandurile, cu problemele mele. Nu m-am gandit nici o clipa la el, la nevoile lui. Asta ma face un stapan groaznic. Chiar daca l-am abandonat, inchis intr-un apartament, niciodata nu mi-a aratat ca ar fi suparat pe mine.

Bietul catel. Acum e grasut si se misca mai incet. Stiam ca ajung tarziu acasa si ii lasam mancare multa si apa. Se pare ca nu am procedat bine, iar acum l-am pus la dieta. Deoarece pentru o viata santoasa e nevoie de miscare si atentie la ce mananci, mi-am zis ca ar trebui sa incepem amandoi sa scapam de kilogramele in plus. Cred ca asta e un fel de a empatiza cu suferinta lui. De azi mi-am zis: nu voi mai fi egoist, cainele meu va fi o prioritate. Prietenia lui este importanta pentru mine dar si prietenia mea este importanta pentru el, si am sa ii demonstrez ca voi fi un stapan responsabil si atent.

Acesta problema m-a facut sa realizez ce e prea mult haos in viata mea. Incerc sa vad partea plina a paharului si sa incerc sa fac ordine in viata mea. Am hotarat ca de acum il voi duce la mai multe vizite pentru consultatii veterinare in Sibiu, mai multe plimbari si jocuri in parc.

Mi-am neglijat catelul si m-am trezit cu un animal de companie gras si lenes

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.