Bijuteriile sunt intr-adevar speciale, iar atunci cand alegem una ne dorim sa fie cat mai speciala. Daca un simplu inel nu te multumeste, atunci cu siguranta o bijuterie cu o piatra semipretioasa, cum ar fi un inel cu lapis lazuli, te va impresiona. Pe langa faptul ca o bijuterie, chiar si ea simpla, este frumoasa, impodobita cu o piatra semipretioasa, cum este lapis lazuli, o va transforma cu adevarat in ceva special.

bijuteriiExista numeroase pietre pretioase care au o culoare interesanta, o istorie bogata si multe dintre ele au efecte benefice asupra sanatatii, dar si a psihicului. Azi vom vorbi despre lapis lazuli, o piatra albastra, extrem de frumoasa si care are atat de multe beneficii. Probabil pentru multi dintre noi are un nume ciudat si greu de pronuntat. Etimologia acestui cuvant provine din latinescul “lapis” care inseamna piatra, si arabul “azul” care inseamna albastru.

Legenda ne spune ca aceasta piatra este una din cele mai vechi roci de pe pamant. Se pare ca aceasta a fost extrasa din minele din Afganistan in urma cu 6000 de ani. A fost o piatra importanta pentru numeroase culturi, de la egipteni, mesopotamieni, pana la greci si romani. De asemenea, a fost considerata o piatra sacra si in unele culturi insotea mortul in mormant pentru a-i ghida calea dupa moarte. Piatra aceasta misterioasa a aparut si in tara noastra si se spune ca ea ar fi tocmai sursa albastrului de Voronet.

Aceasta piatra este populara deoarece are un rol protectiv asupra purtatorului si de aceea multa lume se orienteaza spre bijuterii cu lapis lazuli. Se pare ca are un rol puternic si te poate proteja importiva atacurilor la nivel psihic, te ajuta sa te linistesti, sa reduci stresul si sa te inconjori de armonie si buna dispozitie. De asemenea, are efecte benefice asupra sanatatii si protejeaza ficatul, problemele legate de digestie, ale pielii, auz, somn, ochi, tiroida, esofag, muschi, inflamatii.

Datorita culorii intense, bijuteriile cu lapis lazuli sunt intr-adevar spectaculoase. Chiar daca esti o persoana care nu crede in efectele benefice pe care o astfel de piatra le are asupra ta, un inel cu lapis lazuli sau un colier de un albastru intens iti vor fura cu siguranta privirea. Se spune ca lapis lazuli este piatra prieteniei, si este binefacatorul celor nascuti in decembrie. Asadar, daca esti nascut in aceasta luna sau ai prieteni sagetatori, o bijuterie, un inel cu lapis lazuli poate fi un cadou potrivit.

Bijuteriile cu lapis lazuli sunt intr-adevar speciale

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.