Aproape in fiecare an, aproximativ 11.000 de bucatarii comerciale sunt distruse de incendii.

Majoritatea incendiilor din restaurante sunt cauzate de catre sistemele de exhaustare neintretinute si necuratate. Procesul de curatare hote in mod periodic, reprezinta cea mai buna metoda de prevenire a unei catastrofe de acest fel.
Pastrand intregul sistem curat, calitatea aerului din bucatarie va fi cu mult imbunatatita, fumul si vaporii de grasime fiind evacuati in mod eficient.
Curatarea sistemelor de exhaustare dintr-o bucatarie se refera la procesul de indepartare a tuturor grasimilor acumulate in interiorul conductelor, in interiorul hotei, pe palele ventilatoarelor si de pe toate componentele sale.
Grasimea care se acumuleaza in sistemele de exhaustare ale bucatariilor are un caracter extrem de periculos. Supusa chiar si celor mai joase temperaturi, se topeste  si devine foarte inflamabila.

Nu toate serviciile de curatare hote sunt complete

In momentul in care doriti sa beneficiati de servicii de curatare ale sistemului de ventilatie, este important sa va asigurati ca veti obtine o curatare completa a intregului sistem. Unii contractori ofera doar serviciul de curatare hota, si nu curatare ventilator sau curatare tubulaturi. Doar o curatare completa va reduce riscul de incendiu intr-o bucatarie si va putea sa va asigure respectarea reglementarilor de incendiu. bucatarie
In prezent exista o multitudine de firme de curatare hote de bucatarie. Cu toate acestea, cele mai multe firme de curatare hote curata la standarde minime.
Incendiile sunt o amenintare reala, tocmai de aceea este important sa angajati personal calificat care curata la cele mai inalte standarde.

Firmele de curatare hote profesionale trebuie sa ofere servicii de curatare complete pentru sistemele de exhaustare din bucatariile restaurantelor:
– curatare hote
– degresare hote
– curatare/ degresare tubulaturi
– curatare/ degresare ventilator
– curatare cos de fum
– curatare ghene de gunoi
– curatare filtre

Cel mai usor mod de a va asigura ca firma pe care o angajati va curata hota in mod profesionist, este sa verificati daca este si membru IKECA. IKECA este o asociatie fondata anul 1989. Are drept scop reglementarea internationala a firmelor de curatare a sistemelor de exhaustare din SUA, Canada si pe plan international.
Membrii IKECA trebuie sa indeplineasca cerintele politelor de asigurare, sa adere la un cod strict de etica si sa isi mentina personalul calificat la standarderele IKECA. Eu am gasit o singura firma in Romania membra IKECA, pe cei de la Dr. Hote ( hotecurate.ro ).

Un profesionist trebuie sa aiba posibilitatea sa va ofere:
– calificarea societatii, inclusiv certificari
– o data de incepere si finalizare a fiecarui proiect
– certificate de asigurare si licente
– referinte

Curatarea hotelor trebuie intretinuta
Curatarea intregului sistem trebuie sa se realizeze periodic, pentru il mentine intr-o stare perfecta. Frecventa cu care se vor curata va fi stabilita de catre firma care a realizat ultima operatiune de curatare.
Recomandarea specialistilor este ca hotele sa fie curatate in medie de doua ori pe an. Hotele profesionale trebuie curatate mai des, o data la trei luni, unele chiar o data pe luna sau o data la doua saptamani.

De ce nu trebuie sa neglijam curatarea hotelor din bucatarie

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.