Orice lucru implica doua fete, orice urcus atrage dupa sine un coboras. Dincolo de lumina, fateta apartine umbrei.

Asa este si in viata, in actiuni si dorinte, astfel este in ceea ce ne inconjoara. Preferam sa vedem doar partea care ne convine, care ne avantajeaza intr-un moment sau altul, fara sa tinem cont ca si ce nu ne place acum ne va apartine in viitor. Fiecare fata a actiunilor noastre contine incorporat bumerangul care se intoarce, chiar daca il vrem sau nu.

Facem anumite gafe din lipsa de informatie si ceea ce este mai grav consta fix in faptul ca refuzam informatia. Eu asta sunt, cine ma vrea, ma place si asa!

Nu am fost intotdeauna informata corect si nu am inteles cu ani in urma elemente ce tine de schimbarile climatice, de natura sau de pastrarea acesteia. Nu am inteles mereu reversul modernitatii, a tuturor cutiilor aruncate aiurea, a amestecului de gunoi menajer cu obiecte care puteau merge catre reciclare.

Am deschis usa singura si am citit cateva lucruri, m-am mai uitat la ceva filme, au fost oameni in jurul meu care mi-au explicat. Am beneficiat de foarte multe informatii si de o parte practica impecabila, cu profesionalism si implicare, in cadrul unui proiect implementat de fundatia Terra Mileniul III, un program destinat copiilor, Tineri Ambasadori in lupta cu schimbarile climatice. Am invatat prin a invata pe altii si am inteles: fiecare detaliu construieste intregul. Hartia mea cu pet-ul tau duse la reciclat, ar putea atrage si pe alti oameni sa faca acelasi lucru.

Proiectul Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice a obtinut premiul III la Gala Societatii Civile.

Cum scriam intr-un alt articol, o modificare de 1 grad C pe plan global, poate pare nesemnificativa, insa efectele acestei cresteri pot fi ireversibile in multe sectoare de activitate. Va mai intrebati de unde un procent tot mai crescut al bolilor sau al mortalitatii?

In Romania, dupa ploi abundente, avem parte de canicula in aceasta vara. Sunt convinsa ca multi dintre voi deja nu mai sortati hainele de vara si pe cele de iarna. Suntem pregatiti pentru ce urmeaza. Insa ce urmeaza, o facem cu inconstienta si cu propria noastra mana., e vorba de efectul de bumerang amintit in randurile de mai sus.

Cifrele vorbesc, Roxana Bojariu afirmă că ne îndreptăm către un nou record. Luna mai a fost a 13-a lună consecutivă, care a depăşit recordul absolut al perioadei respective şi începând din februarie, depăşirile nu au fost deloc mici, din contră, au fost depăşiri foarte mari, peste un grad. Pentru luna mai e în apropiere de un grad Celsius faţă de media intervalului 1951-1980. Aceste recorduri consecutive sunt recorduri care şi prin amplitudine au uimit comunitatea de oameni de ştiinţă, oameni obişnuiţi cu cifrele.

Schimbarea incepe cu tine!

Efectul de bumerang si schimbarile climatice

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.