In ultimele trei saptamani, am facut un experiment. De obicei duc obiectele din plastic unui vecin care strange astfel de lucruri si castiga pe ele apoi cativa banuti de la un centru de reciclat.

De data asta, am vrut sa vad ce cantitate se strage intr-un termen X. Asa ca am luat un sac, l-am asezat pe hol si de fiecare data cand era vorba de ceva plastic, puneam obiectul acolo. Vorbim de pet-uri de apa sau suc, sticle de la detergenti pentru vase, rufe sau geamuri, cutii de inghetata, cutii de crema sau pahare, de vreun recipient pentru iaurt sau smantana.

Cand sacul a fost plin si deja ma incurcam de el, l-am pus pe cantar: 6,8 kg de plastic ce poate fi reciclat, strans in doar trei saptamani si nici nu m-am straduit prea tare.

Daca punem cap la cam fiecare hartie sau carton, fiecare caserola de inghetata sau de suc “produse” de o familie in cateva saptamani, s-ar putea sa ramanem uimiti de cat de usor putem ajuta sau distruge echilibrul planetar.

Faceti asadar un loc in care sa pastrati obiectele pentru o vreme sau macar dati-le cuiva care le duce la un centru de reciclat. Colectarea selectiva este una din solutii.

Eu am infiintat pentru hartii, special un cos metalic, foarte dragut si cand se strang mai multe, le duc vecinului. Restul obiectelor din plastic, doze, etc le las imediat dupa ce le folosesc. E vorba de putina organizare si de vointa.

Ce zici, poti “arunca” si tu, selectiv gunoiul?

6,8 kg de plastic in trei saptamani

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.