In fiecare vara, imi place sa petrec zile bune in calatorii. Fie ca este vorba de Europa sau Asia, timpul il simt cu placere, bucuroasa fiind de orice tip de experienta, indiferent cat de departe este destinatia fata de casa. Cu cateva luni in urma, orasul Istanbul m-a fermecat cu siguranta. Bosforul este o adevarata dilema pentru mine, cu vapoare care sunt manuite cu atata dibacie si trec atat de aproape unul fata de celalalt, energia care vibreaza pe strazi de la prima ora, pana noapte tarziu, toate acestea sunt reconfortante si dinamizante totodata in Turcia.

Stiam ca pentru a achizitiona obiecte din bazar, imi va fi fost mai usor, daca aveam cunostinte de limba, asa ca am achizitionat inaintea plecarii un ghid de conversatie roman-turc pe Next Publishing.ro. Limba turca devine tot mai cautata, iar editura urmeaza aventura povestilor si a limbilor venite de foarte departe, care au imbogatit spatiul cultura al omenirii.

Next se adreseaza unui public complex si provocator, vorbitor al limbilor chineza, araba sau turca. Produsele sunt accesabile de la distanta, datorita formatului electronic, a versiunilor web si a aplicatiilor informatice.

In Istanbul, exista multe variante de a te bucura de bogatiile turistice ale orasului. O plimbare pe podul Galata, la pas este revigoranta. Altfe, turnul Galata a fost construit in anul 1348 de catre genovezi. Soarele este favorabil fotografierii din turn spre Cornul de Aur dimineata, astfel poti sa ai propriile tale carti postale. In cartierul Karakoy, ai la dispozitie experienta transportului cu un funicular aflat in functiune din anul 1874. Acesta circula pe o distanta de 570 m si are doua statii. In Piata Taksim, se afla statia celui de-al doilea funicular, dat in functiune in anul 2005. In partea de nord-vest a Istanbulului, gasesti zidurile Constantinopolului si moscheea Mihrimah. Poti vizita de asemenea, biserica cunoscuta cu numele de Sant’Antonio di Padova , construita in anul 1725 de comunitatea italiana din Turcia. Stiai ca in fata intrarii este asezata o statuia papei Ioan Paul al II-lea? Ruinele apeductului Valens, pe sub coloanele caruia trece Bulevardul Ataturk sunt musai de trecut pe harta obiectivelor din Istanbul.

Calatoria este o modalitate de cunoastere, o oaza de cretie in viata. Bucura-te si ofera-ti momente unice pe cat de des doresti!

Calatorie culturala la Istanbul

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.