“Cunoștințele de programare pot să îți aducă beneficii în cele mai multe dintre aspectele vieții tale.”

Poate suna exagerat să ducem programarea la un astfel de nivel. Și totuși – merită demonstrat că urmarea unui curs de programare și învățare a limbajelor și algoritmilor, au efecte pozitive din mult mai multe perspective decât te-ai fi așteptat, dincolo de predictibilele: “dezvoltarea de noi competențe”, “readaptarea modului de a gândi și evalua lucrurile” și “te ajută să devii un om mai bun”. Mare parte dintre programele pe care le utilizăm zilnic la birou – și nu numai – pot fi programate într-un fel sau altul. Urmărind câteva exemple întelegem cel mai bine cum putem trece lecțiile învățate în urma unui curs IT în CV-ul dezvoltării personale.

  • Excel-ul, de exemplu, îți permite crearea de macros simpli care te ajută în dezvoltarea de noi foi de calcul.
  • O serie de produse Adobe Photoshop, cum ar fi Illustrator și After Effects, pot fi automatizate folosind programarea JavaScript (un curs Java te va ajuta să întelegi cum poți face acest lucru).
  • Sistemul de operare Macintosh permite, de asemenea, automatizarea unor caracteristici ale calculatorului folosind AppleScript și – începând cu sistemul de operare Yosemite – JavaScript.

Poți face tracking și gestiona eficient diverse rapoarte – spre exemplu raportul periodic al cursurilor de calculatoare ale copiilor tăi sau raportul tău periodic al cursurilor de programare (PHP, SQL, Java, etc) sau design (grafică, web design & web development). Acest raport poate fi sub forma unui tabel HTML în care se poate scrie un bookmarklet mic (cod JavaScript care poate rula pe orice pagină într-un browser web).

● Crearea de mici programe pentru a te ajuta să crești productivitatea task-urilor și proiectelor. Pentru crearea unui astfel de program vei avea, cel ai probabil, nevoie de maxim o oră, dar vei economisi multe altele solicitate de eforturile din proiect. Poți face, de exemplu, pentru crearea unui video – de tip tutorial, sau exemplificator – ai nevoie de un voice over extins (de cel puțin 2 minute). Utilizarea unui teleprompeter va fi, astfel, esențială. Pentru a evita erorile consumatoare de timp, poți crea un program eficient de rulare a textului cu ajutorul HTML, CSS și JavaScript.

Află mai multe despre cursurile Step It Academy.

Cum poți utiliza cunoștințele de programare în orice domeniu

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.