Am o verisoara care locuieste in Verona de foarte multi ani. Imi povesteste cu mult drag despre oras de fiecare data cand vine in tara, imi spune despre monumentele de valoare, despre arta si magazine, astfel incat a reusit sa ma faca destul de curioasa si sa caut oferte pentru bilete de avion catre Italia

Verona inseamna Romeo si Julieta, popas pentru povestea de dragoste din piesa lui Shakespeare.

Ai posibilitatea sa intri in casa Julietei si sa urci pe balconul unde fata l-a ascultat pe Romeo declarandu-i iubirea. In curtea casei este statuia in bronz a Julietei. Legenda spune ca daca ii atingi sanul drept, vei avea noroc. De asemenea, mormantul a fost transformat in loc de vizitat.

Aflata in sudul Europei, Italia inseamna o peninsula in forma de cizma si doua insule. Acestea sunt Sicilia si Sardinia. Altfel, inconjoara doua enclave – San Marino si Vatican. De la Capela Sixtina, pana la celebra piata Bernini, Vaticanul are o adevarata colectie de arta cu comori. Astfel, din acest punct de vedere, este un punct de atractie pentru pasionati si colectionari.

Construita de arhitectul Salvi, Fontana di Trevi reprezinta un exemplu elocvent de stil rococo, cu efecte dramatice. Apa vine din izvorul Acqua Vergine.

Situata pe malul raului Tibru, Roma este capital Italiei, centru turistic cu monumente istorice de origine romana, renascentista, etrusca si baroca. Initiativa construirii Colosseumului a avut-o imparatul Nero. A fost utilizata multa marmura si fier. Templul Phanteonul a fost ridicat cu cca 2000 de ani in urma si are inaltimea si diametrul egale intre ele. Pana in secolul 15 a fost cea mai mare constructie de acest tip din lume.

Cumpara bilete de avion ieftine oferite de Aerolines!

Napoli te asteapta cu Palatul si Galeria Nationala de pe Capodimonte. Florenta se afla situata la poalele muntilor Apenini.in regiunea Toscana, renumita pentru calitatea si gustul vinului.

Ai auzit de Piata San Marco? Se afla in Venetia. Tot acolo sunt deosebite opera artistice si culturale, iar gondola ofera o plimbare fantastica pe canale.

Mergi cu mine in Italia?

Vacanta in Italia

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.