Este vremea ceaiului, perioada din an destinata povestilor parfumate de orice tip, spuse sau traite, a amintirilor, in aceeasi masura cu momentul construirii planurilor de viitor.

Imi amintesc de fiecare data iarna, despre ceea ce am citit vis-a vis de Alecsandri. Desi a scris o serie de poezii despre acest anotimp, nici pe departe nu l-a iubit atat de mult, incat sa iasa afara, sa simta zapada si bujorii pe care ii lasa pe piele. Scriitorul a admirat frumusetea zanei albe, stand la gura sobei si privind pe fereastra intreaga minune. Ma intreb, oare ce aroma de ceai prefera?

Pentru serile lungi de iarna si pentru orice alt moment sau motiv din anotimpul alb, eu am ales un ceainic din ceramica luat de pe homex.ro.

Prefer calitatea si obiectele originale, in locul productiei de serie. Lumea pe care o construim in jurul nostru, cu liniste sau deziluzii, cu aroma de ceai de caise sau cu arome amare, ne reprezinta trairile interioare si treapta pe care ne situam intr-un anumit moment in viata. Lectia aceea care spune sa te iubesti pe tine insati inainte de toate, se refera la respect si la cunoasterea pe care ne-o acordam. E imposibil sa ii descoperi pe cei din jur, cata vreme nu stii cine esti cu adevarat! E imposibil sa ceri iubire, cat timp, tu insati nu te iubesti. E imposibil sa ceri atentie, cata vreme, tratezi lucrurile cu superficialitate si alegi dezastrul in locul calitatii si al adevarului.

Te astept la 5 pentru un ceai? Sa ne povestim din intamplarile ultimelor luni, sa iti spun ce frumos a fost in India si cat de tare astept turul Europei pe care il am planificat pentru luna martie? Ajungi la 5 pentru un ceai, sa imi zici ce te-au invatat bucuriile sau tristetile pe care le-ai adus in viata ta de cand nu am vorbit?

Iarna este anotimpul alegerilor in adevar, momentul iertarii si al iubirii, in aburul unui ceai parfumat din fructe. Eu te-am iertat, insa tu poti sa te ierti sau mai bei inca pelin? Doar intreb.

Ne vedem la 5 pentru ceai?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.