Mi-am petrecut copilaria, in casa bunicilor. Se afla pe o strada in apropiere de biserica si de cimitir. Nu m-am temut niciodata sa vad un sicriu si am cunoscut o serie de povesti ale celor din zona, plecati mai repede sau mai tarziu din lumea asta.. Bogatia sau saracia, tristetea sau boala sunt redate inclusiv prin modul in care este realizata o inmormantare, cu tot cu accesoriile de rigoare. Poate iti pare un mic morbid, ceea ce scriu, insa bagand sub pres ceva ce oricum se intampla la un moment dat, nu este o rezolvare. Asa cum nu este nicio rezolvare sa te temi de moarte. Nu ai fost acolo, nu ai cum sa te temi sau sa te bucuri de ceva ce nu cunosti. Poti doar face presupuneri pana la urma. Probabil ca si moartea este interpretata, la fel ca si viata, in functie de cum suntem in interior, de structura, de convingeri sau temeri.

Moartea este doar o trecere, un moment de aparenta despartire. Fiecare om, mai devreme sau mai tarziu, este dator cu o moarte, iar cand firul celor 21 de grame de pe pamant se termina, este scris intr-o carte mare despre noi toti. O carte ale carei povesti, poti sa le scrii frumos, sau le poti trai in frica. Diversele culturi de pe pamant au integrat moartea cu tristete sau cu veselie, in functie de traditii, in functie de ce au invatat de la stramosi, de ceea ce simt.

Opreste trecerea! Stiu ca unde nu e moarte, nu e nici iubire – si totusi, Te rog: Opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea.

Tot Lucian Blaga spunea, referindu-se la moarte ca este umbra care da plasticitate vietii. Faptul ca orice viata de pe pamant se termina prin moarte, nu dovedeste ca moartea este scopul vietii. 

In viata, avem puterea de a alege, de a spune da sau nu. In ceea ce priveste moartea, e vorba doar de acceptare. Ne putem lua la revedere cu demnitate si respect de la cei care pleaca. Pentru transporturi funerare in Bucuresti, Casa funerara Luca pune la dispozitie masini, indiferent de sector, pentru inhumare sau incinerare. Pentru persoanele care isi doresc sa organizeze o ceremonie speciala, sunt puse la dispozitie si limuzine funerare. Transportul se realizeaza doar pe baza certificatului eliberat de un medic specialist in medicina legala sau anatomie patologica si a adeverintei de inhumare eliberate de autoritatea administratiei publice locale.

Opreste trecerea! Stiu ca unde nu e moarte, nu e nici iubire – si totusi…..

Opreste trecerea!

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.