In vara anului trecut, am vizitat Turcia. M-am indragostit de moscheeia Albastra, insa si de bazar. Mi-ar fi placut sa cunosc limba turca, astfel incat sa inteleg ce vorbesc rapid comerciantii, sa pot negocia mult mai bine si sa ma amuz totodata. E bine stiut, ca in bazar, este musai sa te joci cu preturile, turcii sunt abili in ceea ce priveste comertul. Chiar si un dictionar turc-roman ar fi fost util, insa nu am fost pregatita. Stiai ca, la nivel mondial, mai mult de 70 milioane de oameni vorbesc limba turca? Turcia se intinde de altfel, pe doua continente, iar majoritatea vorbitorilor ii gasesti pe teritoriul tarii, insa exista si multe alte comunitati de limba turca in lume. Initial, limba turca a fost scrisa cu caractere arabe. In prezent, sunt utilizate literele din alfabetul latin.  Foarte interesant este faptul ca in cele 29 litere ale alfabetului turc, gasiti inclusiv pe x sau q.

Ai mancat baklava? Este un deliciu, iar cuvantul exista in limba romana, odata cu alte cuvinte de origine turca sau bulgara.

Nextpublishing.ro vine in intampinarea povestilor si a limbilor venite de foarte departe, care au imbogatit spatiul cultural romanesc si s-au contopit aici. Next reprezinta singura editura romaneasca care se adreseaza unui public complex si provocator, vorbitor al limbilor araba, turca si chineza ori unui public interesat sa devina familiar cu acestea. Produsele oferite sunt accesabile oriunde te gasesti, deoarece vin in format electronic versatil, web ori sub forma de aplicatie informatica. Editura Next doreste sa reflecte experienta culturala si se bucura in prezent de aportul stiintific, lingvistic, cultural si de experienta personala a diversi colaboratori. Autorii, traducatorii si consultantii  din echipa, sunt profesori care predau si cerceteaza totodata limbi orientale, persoane provenind din comunitatile etnice din Romania, membri ai familiilor mixte.

Ai vizitat Turcia? Te gandesti sa o treci pe harta urmatoarei vacante? Indiferent cum ar fi, pana la momentul in care ai sa stapanesti limba turca, nu sunt motive de ingrijorare, turcii vorbesc limba engleza foarte bine, chiar daca prefera sa nu o utilizeze frecvent in relatia cu clientii. Spor la vacante si la invatat!

Ai vizitat Turcia?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.