Fiecare dintre noi are mici secrete. Cand le scoti la suprafata si oferi dezlegare la comunicare, e posibil sa se intample un soi de abracadabra, cu usoare regrete totusi, ca nu ai avut curaj inainte sa dai voie sa iasa din saculetul intunecat, ce simteai. Sunt circumstante, pasi si oameni. Ce a fost, a fost. Conteaza ce este acum. Sunt etape pe care le parcurgem in evolutia sufleteasca si implicit sociala.

In 2008, mi-am cumparat o harta a Budapestei, am imprimat o alta, am lipit-o pe perete si am inceput sa imi imaginez ce as alege, ce strazi si ce magazine, cum mi-as petrece timpul si cum as admira un apus de pe unul din poduri, cat de frumos trebuie sa fie. Mi-a venit in ajutor si un ghid de buzunar.

Mi-am continuat calatoria imaginara in Budapesta, pana in urma cu cateva saptamani, cand am realizat ca ar fi cazul sa pun planul in aplicare. Astfel, undeva in vara, am sa vizitez in sfarsit orasul. Nu a fost nimic complicat in a-mi achizitiona un drum acolo, insa deciziile sunt cele care ne tin pe loc sau ne inalta. Se intampla sa nu realizam lucruri simple in anumite momente, asa cum se intampla sa ne scape absolut printre degete esentialul, fix atunci cand nu trebuie. Insa ce trebuie si ce nu, pana la urma? Cine hotaraste? Indiferent de motivele care au reusit sa ma scoata din starea de vis si sa ma faca sa trec la fapte, realitatea este una singura in acest moment si ma bucura, de-abia astept sa strabat strazile Budapestei, pe care le stiu atat de bine din calatoria pe harta.

Budapesta are o clima temperata, iar pe aria sa, se afla trei insule, Csepel, Margareta si Obudei. Ofera un contrast geografic interesant, pe partea dreapta a Dunarii, in Buda, se afla munti si dealuri, iar in stanga, campia Pestei, de altfel si centru administrativ.

Altfel, pune visele in realitate, dezleaga secretele sa fii fericit!

Budapesta- de la vis la realitate

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.