Astazi, vreau sa va vorbesc despre o companie cu totul si cu totul deosebita, o companie ce vine in ajutorul oamenilor care au o viata putin diferita de cea normala, deoarece au diverse dizabilitati. E vorba despre Compania DDD, o firma deratizare care nu e doar o firma de deratizare, ci e si o unitate protejata.

O unitate protejata este o companie care vine in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, asa cum am scris mai sus si urmareste totodata, implicarea activa pe piata muncii a acestora. Firmele care functioneaza ca si unitati protejate au din totalul de angajati cel putin 30% persoane cu dizabilitati.

Cei de la CompaniaDDD.ro au ales sa functioneze ca si Unitate Protejata deoarece vor sa le ajute pe persoanele cu dizabilitati sa aiba o viata cat mai normala, sa-si castige banii in mod cinstit si sa nu se simta discriminati sau marginalizati.

Daca ar alege sa faca acest lucru mai multe companii, tot mai multe persoane cu dizabilitati si-ar gasi un loc de munca.

Conform legii 448/2006, companiile care au mai mult de 50 de angajati sunt obligate sa angajeze cel putin 4% persoane cu dizabilitati. Insa, in realitate, gasim extrem de putine firme care au astfel de angajati. Unele nu vor sa se „complice”, altele nu gasesc specialisti cu dizabilitati pe posturile dorite. Insa, daca vrei sa vii in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, poti incheia un parteneriat cu o companie care ofera produse/servicii si care functioneaza ca si unitate protejata. Astfel, ajuti persoanele cu dizabilitati si indeplinesti si obligativitatea legata de angajarea persoanelor cu dizabilitati. Daca nu ai angajati cu dizabilitati (cel putin 4%) si nici nu colaborezi cu o unitate protejata, trebuie sa platesti lunar catre bugetul de stat 50% din salariul de baza minim pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca pe care nu ai angajate persoane cu dizabilitati. Nu mai bine faci o fapta buna?

Partea buna e ca in general, unitatile protejate ofera produse/servicii care sunt necesare in marea majoritate a companiilor. DDD, de exemplu, ofera servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, servicii obligatorii pentru orice firma.

Data viitoare, inainte de a te grabi sa platesti suma aferenta la bugetul de stat pentru ca nu ai angajati cu dizabilitati, gandeste-te de doua ori. Un simplu gest ar putea face viata mai buna pentru unele persoane.

Incheie chiar acum un parteneriat cu o unitate protejata si implica-te si tu in mod activ la integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.

De ce au ales cei de la DDD sa functioneze ca si unitate protejata?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.