In lunile ce urmeaza, mi-am propus sa vad locuri din Romania mai putin cunoscute si totodata, mai putin vizitate de publicul larg. De Poiana narciselor stiam de ceva vreme, insa in curand, am sa o si vizitez.

In peregrinarile mele online, am descoperit, din pacate prea tarziu, pentru a si vedea live in anul in curs, un loc frumos, aflat in apropierea Sarmisegetuzei, la numai zece km. Cei de la Ghid Video Turistic, divizia de promovare turistica a GVT MEDIA, isi propun promovarea naturii si a valorilor nationale.

Stiti concursurile acelea de miss in care castiga o singura femeie? Ei bine, eu am considerat intotdeauna ca frumusetea nu are limite sau vreun podium pe care sa stea, intr-o scara a valorilor. Frumusetea vorbeste un limbaj comun.

Astfel, locul acela deosebit despre care scriam mai sus, are drept punct de plecare, comuna Orastioara de Sus si se afla in Muntii Orastiei, dupa un traseu de cca doua ore. Platoul Vartoapelor inseamna peste zece hectare imbracate cu ghiocei, odata cu venirea primaverii. Nu exista o perioada anume pentru inflorirea acestora, insa dispar imediat ce rasare leurda. In dumbrava minunata, cresc ghiocei usor diferiti fata de cei pe care ii cunoastem din piete sau padurile din apropierea oraselor, au o forma rotunjita, aducand mai mult a lacrimioare, cata vreme, marginea petalelor este parca zimtata si tivita cu un firicel verde. Par a fi rupti dintr-o poveste. Locul in sine este imbracat in legende cu zane sau pesteri miraculoase si ascunde totodata, un rau tare interesant care isi face aparitia din radacina unui copac si nu ingheata nici cand temperaturile sunt sub zero.

Romania are multe locuri de care ne putem bucura, in liniste, de maretia si bogatia naturii. Tu ce ti-ai propus sa cunosti anul acesta?

Legenda ghioceilor, a zanelor si a Vartoapelor

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.