Aurul este unul dintre metalele pretioase care nu se demodeaza indiferent de trecerea timpului. Din acest motiv, atunci cand vine voba despre achizitionarea de bijuterii, aurul reprezinta primul metal pretios la care ne gandim. Chiar daca nu se demodeaza insa, odata cu trecerea timpului acesta isi poate pierde din valoare in cazul in care nu este intretinut asa cum trebuie. Pentru a nu se intampla acest lucru si pentru a nu fi nevoiti sa cumparam aur foarte des, iata cateva sfaturi ce trebuie urmate cu strictete, astfel incat bijuteriile din aur pe care le achizitionam sa isi pastreze valoarea o perioada cat mai lunga de timp.

La fel ca oricare alt lucru si bijuteriile din aur au nevoie sa fie curatate la o anumita perioada de timp, deoarece isi mai pierd din stralucire din cauza factorilor nocivi cu care intra in contact. Apropo de acestia, clorul reprezinta cel mai mare dusman al bijuteriilor, motiv pentru care intersectia bijuteriilor din aur cu clorul trebuie evitata sub orice forma.

Revenind la capitolul curatare, bijuteriile din aur pot fi curatate atat prin apelarea la serviciile unui specialist, cat si in propria locuinta. Cu siguranta ca serviciile unui specialist sunt de preferat atunci cand vine vorba despre curatarea obiectelor din aur, insa in cazul in care acestea nu sunt deteriorate, pot fi curatate si in propria locuinta. In acest sens ai nevoie de o solutie de curatare a bijuteriilor din aur realizata din combinarea bicarbonatului cu apa fierbinte. Pentru ca bicarbonatul sa nu aiba reactii adverse impotriva bijuteriilor din aur trebuie utilizata o lingura de bicarbonat la jumatate de litru de apa fierbinte.

Nu doar procesul de curatare al bijuteriilor din aur este important pentru modul in care acestea se pastreaza in timp ci si modul in care sunt depozitate este foarte important. Atunci cand vine vorba despre bijuteriile din aur, nu trebuie pastrate sub nici o forma alaturi de bijuteriile din argint pentru ca incet, dar sigur, aurul pierde din duritate atunci cand sta alaturi de argint. De asemenea, nu este recomandat sa fie tinute nici cu alte tipuri de bijuterii pentru ca bijuteriile din aur se zgarie foarte usor.

Chiar daca sfaturile prezente in cadrul acestui articol sunt banale, recomand respectarea lor, deoarece, pe termen lung ofera rezultate foarte bune.

Intretine corect bijuteriile din aur

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.