In fiecare zi suntem supusi la diversi factori. Interactionam cu oameni pe care ii cunoastem poate din copilarie sau cu altii noi. Aducem pe podium  ganduri inedite si chiar sentimente. Este creata o intreaga retea neuronala, un intreg anasamblu de fire, asemeni unei instalatii pe care o proiectam pentru zile sau simple momente viitoare. Cand instalatia functioneaza bine si blocaje de niciun fel nu apar, este soare, visele devin realitate, iar viata pare frumoasa, asemeni unei curgeri libere a unui rau de munte.

Sunt alegeri pe care le facem si intersectii in mijlocul carora ajungem. Uneori alegem cu mintea, alteori ne punem sufletul in palma vantului si se mai intampla sa cadem. Insa si din cadere se invata. Din cadere se invata zborul si din zbor se simte briza inaltimilor. Nu e iubire fara lectii, cum nu sunt lectii fara suferinta. Blocajele din instalatia aia de care aminteam mai sus sunt practic piedici pe care fiecare din noi le traseaza. Poate din teama, poate din nestiinta, poate din simplul fapt ca nu suntem pregatiti pentru ce este mai frumos. Si pana la urma cine hotaraste ce reprezinta frumosul? Cine hotaraste cat de relativ sau nu este timpul? Stelele rasar in intuneric tocmai sa ii dea sens, iar ideile se nasc din iubire. Ori iubirea inseamna in primul rand acceptare. Iubirea inseamna nazuinta si sta drept ancora cand nici stelele nu vor parca sa lumineze deasupra unei mari involburate sub furtuna.

In lumea asta mare, noi toti suntem legati prin fire invizibile, intr-o instalatie numita societate, numita nazuinta si toleranta, accesibilitate si evolutie. E ca atunci cand ne referim la proiectare instalatii sanitare. Vorbim din nou de curgere, de continuitate. Ce proiectam, aia avem. Este un soi de lege a atractiei in toate. Miscarea creioneaza emotia, iar emotia poate fi proiectata sub diverse modalitati. Defensiva pana la urma poate fi doar un moment de respiro sau unul de constientizare. Incotro o iau din mijlocul acestei rascruci? Parca am mai fost aici. Sa o iau la dreapta sau la stanga, sa ma intorc pentru ca stiu deja drumul, chiar daca nu imi aduce fericire sau sa merg inainte?

Fiecare zi aduce noi alegeri, noi forme de cunoastere si oameni diferiti. Ce invatam de la fiecare? Ce tip de actor alegem sa jucam? Unul pentru care adevarul reprezinta minciuna suprema sau un rol in care minciuna este adevarul absolut?

Pentru ca timpul curge. Fa ce simti, rezolva-ti blocajele si cunoaste-te dincolo de ce ti s-a spus, de ce ai vazut pana acum, dincolo de frici. Lasa raul sa curga liber, fie ca e vorba de inspiratie, iubire sau calatorii in locuri departate!

Ce proiectam, aia avem

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.