Energia este capacitatea unui sistem fizic de a produce lucru mecanic. Notiunea de energie este insa una complexa si este asociata si cu alte sisteme in afara de cele fizice si anume sisteme chimice sau biologice. Vorbim de energia bruta, netransformata, continuta de apa sau combustibilii fosili si de energia secndara care reprezinta practic toate sursele de energie care rezulta din transformarea energiei primare.

Sursele regenerabile de energie sunt apa, vantul, sarele, lemnul, energia valurilor sau energia geotermala. In randul energiei secundare amintesc energia termica  si pe cea electrica.

Cand vine vorba de sisteme prindere panouri fotovoltaice, practic ne ducem cu gandul la un tip de energie regenerabila, luam in calcul un soi de disputa intre independenta utilizatorilor si eficienta instalatiilor, intre preturile existente pe piata si nevoia de a pastra resursele pamantului.

Montarea de panouri fotovoltaice si solare te ajuta sa reduci facturile, reprezinta o alternativa la sursele conventionale de electricitate. Exista kituri speciale pentru anotimpuri in privinta utilizarii panourilor fotovoltaice, iar eficienta instalatiilor depinde de sistemele utilizate, daca acestea sunt monocristaline sau policristaline. Un consum mare necesita si o economie mai mare. Este necesara pastrarea resurselor pamantului.

Firma Plus 2002 SRL,  importator Varta, Bosch, Fulmen, Duracell, Wentronic, prezinta interes pentru energia regenerabila, a independentei si a noutatilor si produselor exclusive. Apropos, stiai faptul ca preia de asemenea gratuit deseuri de baterii si acumulatori portabili? Deseurile de baterii si acumulatori colectate sunt transportate si reciclate corespunzator, nu se elimina ca deseuri municipale nesortate, deoarece sunt nocive si nu sunt biodegradabile. Acorda atentie acestui subiect si evita depozitarea deseurilor de baterii si acumulatori in locuri nesupravegheate. Indiferent de locul in care te gasesti, da un exemplu oamenilor pe care ii ai in jur. Utilizeaza de asemenea, un numar redus de pungi de plastic si preda deseurile electrice si electronice la punctele de colectare special amenajate. Inchide lumina in momentul in care parasesti o camera si scoate din priza incarcatoarele telefoanelor mobile daca nu le utilizezi. Ai grija de pamant, este casa ta!

Despre tipurile de energie si reciclarea selectiva

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.