In lume sunt utilizate diverse tipuri de energie. Discutam de energia regenerabila, produsa de soare sau de ploaie, in speta, energia apei, de vant, vorbim de gravitatie. Prin ceea ce consumam, prin alimente, ne asiguram o forma de energie (chimica), fie ca ne este necesara pentru job sau activitati recreative. Energia electrica este cea care pune in functiune aparatele electrice din casa, becurile stradale. Exista energie potentiala intr un obiect, chiar daca acesta, intr-un anumit moment nu se misca. De exemplu mingea care sta si daca o impingi devine mobila (energie mecanica).

Masinile au nevoie de carburant, astfel incat sa se poata deplasa, un casetofon de la masina ca sa produca sunetul, are nevoie de curent de la baterie.  

GSP Compania lui Gabriel Comanescu a obtinut un contract nou . Vorbim de cea mai mare afacere romaneasca de foraj marin, iar contractul este obtinut de la Black Sea Oil & Gas, companie care apartine gigantul american Carlyle prin intermediul Carlyle International Energy Partners. Astfel, pot fi sapate doua sonde de explorare offshore in perimetrul XV Midia din sectorul romanesc al Marii Negre.

Pentru a te deplasa din punctul A in punctul B, de cele mai multe ori este necesara masina personala sau mijloacele de transport in comun gen autobuze, microbuze. Nu in toate orasele din Romania exista vreun aeroport si cu siguranta nu se afla unul in satul bunicilor pe care mergi sa ii vizitezi in fiecare vacanta de vara. Trenul nu opreste in toate statiile si uneori nu este atat de comod sa pleci la drum in aceasta modalitate, mai ales daca ai copiii mici si multe bagaje cu tine. Combustibilul reprezinta un element important, la fel ca toate celelalte produse care se obtin din petrol.

Cum ma deplasez din punctul A in B?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.