Operația de rinoplastie este cu siguranță una dintre cele mai populare tipuri de operații estetice, alături de operația de mărirea a sânilor sau de liposucție. Diferită de multe dintre aceste intervenții, cunoscute mai bine după denumirea de „operații cosmetice”, rinoplastia este cu siguranță diferită.
De ce?
Pentru că nu este o simplă operație estetică, ci reglează și o problemă de ordin funcțional, vitală organismului: respirația. Deși problemele de respirație țin mai multe de registrul ORL decât de cel al operațiilor estetice, în cazul rinoplastiei, lucrurile se schimbă.
Este vorba, desigur, de deviația de sept și de modul în care aceasta afectează nu doar forma nasului ci și modul în care respirăm.

Ce știm despre operația de rinoplastie?
Aceasta operație are un obiectiv simplu: corectare oricăror imperfecțiuni la nivelul nasului, în scop estetic și funcțional.
La nivel estetic, operația de rinoplastie are rolul de a îndrepta un nas strâmb sau de a corecta acest punct central al feței la nivel de mărime și formă. De asemenea, operația de rinoplastie ajută și la eliminarea unor defecte vizibile ale nasului, precum celebra „cocoașă nazală”, așa cum este cunoscută în termeni populari protuberanța de la nivelul median a nasului.
La nivel funcțional, operația de rinoplastie ajută la corectarea deviației de sept, care poate afecta grav respirația. Astfel, în cazul unei astfel de intervenții chirurgicale la nivelul nasului, se poate obține cumulat o corectare a uneia dintre funcțiile de bază specifice organismului precum și o corectură estetică la nivel facial.

Lucruri mai puțin cunoscute despre operația de rinoplastie

Deși cu toții am auzit măcar vag de rinoplastie și de obiectul acestei intervenții chirurgicale, sunt multe lucruri pe care nici măcar nu le bănuim. Mai ales despre o operație care abundă în mituri privind recuperarea ei. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre această operație:
● Rinoplastia este una dintre cele mai puțin dureroase operații. Contrar mitului, care o plasează printre cele mai dureroase intervenții chirurgicale estetice, după cum afirmă chiar și medicul estetician Radu Panțuru într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24. Această intervenție este foarte puțin dureroasă, deoarece cartilajele și oasele nazale nu sunt zone sensibile
● Rinoplastia nu este un moft. În mod evident, rinoplastia este mai mult decât o banală operație estetică „de fițe”. Vorbim până la urmă de o operație estetică care operează nasul, una dintre cele mai vizibile zone ale feței. Este extrem de important ca aceasta să nu prezinte deformări care l-ar putea afecta psihologic pe pacient
● Nu poți folosi ochelarii timp de minim 30 de zile după operația de rinoplastie. Dacă porți ochelari, trebuie să renunți la ei sau în cazul în care acest lucru este imposibil, să porți lentile de contact pe toată perioada recuperării. Altfel, ochelarii care se sprijină pe nasul care a trecut prin procedura de rinoplastie pot afecta forma și recuperarea corectă a acestuia
● Operația de rinoplastie nu este scumpă. Evident, termenii de ieftin/scumpi sunt diferiți de la persoană la persoană. Obiectiv vorbind, însă, prețurile pentru rinoplastie, raportate la nivelul de finețe cu care trebuie să opereze medicul chirurg estetician, sunt absolut corecte
● Rinoplastia nu este o operație simplă. Gradul de finețe cu care medicul trebuie să opereze este foarte ridicat. Desigur, operația, deși una chirurgicală, nu prezintă riscurile unei operații pe organe vitale, însă poate prezenta, cu siguranță, complicații. Toate acestea pot fi evitate, desigur, dacă medicul este unul cu experiență
Iată câteva aspecte despre operația de rinoplastie. Și fiindcă a venit vorba de un medic cu experiență, puteți apela la Dr. Radu Panțuru, pentru o primă consultație înainte de operația propriu-zisă. Puteți găsi mai multe informații pe site-ul său, drpanturu.ro, pentru a ști exact ce presupune schimbare modului în care vă priviți în oglindă.

Lucruri mai putin cunoscute despre operatia de rinoplastie. Tu cate cunosti dintre ele?

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.