Termenul „yoga” își are originea în cuvântul Sanskrit „yuge” şi înseamnă „uniune”. Este vorba de uniunea dintre sufletul individual și energia universală, proces care are loc automat prin practicarea tehnicilor de yoga.

Practica de yoga lucrează pe trei niveluri în acelaşi timp: cel mental, cel fizic şi cel spiritual.

Prin practica susţinută de posturi yoga, respiraţie şi meditaţie ne putem elibera de stresul mental cauzat de job şi presiunile vieţii sociale, ne putem echilibra şi putem avea un corp sănătos şi o minte pozitivă.

  1. Mai puţin stres şi anxietate

O parte foarte importantă a cursurilor de yoga pentru începători este cea în care învăţăm să ne relaxăm.

La cursurile Nirvana Yoga din Bucureşti, relaxarea începe chiar din momentul în care intrăm în studio: un mediu decorat minimal, zen, aerisit, cu miros de beţişoare parfumate.

Acestea ne asigură relaxarea exterioară.

Ca să ne putem elibera de stres şi anxietate învăţăm să ne concentrăm pe senzaţiile din timpul practicii, să ne detensionăm corpul şi mintea prin tehnici de relaxare profundă, respiraţie şi meditaţie.

Cercetătorii au dovedit că atunci când practicăm yoga diferite substanţe, precum serotonina, sunt produse în creier, acestea fiind responsabile pentru senzaţia de fericire şi mulţumire de sine.

2. O memorie mai bună

Practica de yoga îmbunătăţeşte fluxul de circulaţie sanguină către creier. Un studiu publicat în Jurnalul de „Activitate fizică şi sănătate” arată că, după 20 de minute de practică zilnică de yoga, participanţii la studiu au obţinut rezultate „semnificativ superioare” la testele date, faţă de rezultatele obţinute înainte de începerea practicii de yoga.

Padhahastasana este o asana care îmbunătăţeşte fluxul sanguin către zona capului, această fiind aplecarea în faţă pe care o menţinem cu respiraţie normală pentru un timp îndelungat.

Pentru cursul de yoga pentru începători, practica asanelor se începe treptat, învăţând în fiecare zi şi adăugând câteva secunde extra în fiecare postură.

3. Yoga ne ajută să slăbim sănătos, pe termen lung

Multe persoane se chinuie să slăbească prin tot felul de tehnici care mai de care mai complicate, care au un efect negativ la nivel fizic şi mental.

În Nirvana Yoga tratăm diferit problema kilogramelor în plus.

Prin practica de yoga relaxăm mintea şi învăţăm să ne observăm. Prin observaţie reuşim să identificăm gândurile şi comportamentele care duc la îngrăşare şi să le eliminăm treptat.

Coaching-ul de nutriţie este al doilea instrument prin care ne ajutăm să ajungem la greutatea dorită. Învăţăm care sunt alimentele potrivite pentru noi, când să le mâncăm şi în ce cantităţi.

Astfel, nu ţinem o dietă, ci învăţăm un nou stil de viaţă bazat pe mişcare conştientă şi o alimentaţie adecvată.

4. Yoga previne şi tratează cauzele multor afecţiuni

De la ajutorul oferit pacienţilor de cancer pentru a se reabilita, până la tratamente pentru suferinzii de artrită în a-şi recâştiga flexibilitatea în încheieturi, yoga pare să reuşească să aducă uşurare simptomelor de boală în cazuri în care alte tratamente nu mai funcţionează.

Mai mult, în sistemul Nirvana Yoga, exerciţiile de yoga pentru începători cuprind o serie de posturi care susţin vindecarea, ameliorarea şi prevenirea multor boli de carenţă precum diabetul, boli cardio-vasculare şi obezitatea.

5. Un sentiment de împăcare cu sine

Prin practica de yoga susţinută intrăm într-un mod pozitiv de a fi şi de a gândi.

Gândurile excesive sunt înlăturate, corpul devine sănătos, ne înţelegem mai bine propriile nevoi şi le comunicăm celor din jur.

Se trezeşte în noi un impuls de a face doar lucruri care ne aduc multe beneficii, de a ne înconjura de oameni care sunt pe aceeaşi lungime de undă cu noi.

Prin exerciţiile de yoga practicate pe covoraş învăţăm să trecem peste punctele dificile şi să ne antrenăm mintea să îşi depăşească propriile bariere.

Prin cunoaşterea de sine devenim împăcaţi cu vieţile noastre, putem simţi fericire de la interior la exterior.

Pentru mai multe detalii despre cursurile de yoga pentru începători o puteţi contacta pe Veronica Constantinescu, profesoară de yoga la Studio Nirvana, pe adresa de e-mail yogi @ nirvanayoga.ro sau la telefon 0733.756.897.

5 beneficii ale practicii de Nirvana Yoga pentru începători

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.