Iti doresti plaje linistite si retrase? Vrei sa vezi plantatiile de maslini care acopera terenuri intregi si te imbraca in racoare si parfum? Petrece un sejur in Grecia Creta .

Bucura-te de o vizita la Palatul Regal de la Knossos pentru a admira Coarnele Taurului Sacru, care este de altfel si simbolul orasului, iar in cazul in care este amator de ascensiuni, muntele Idi, cu o inaltime de 2456 m iti sta la dispozitie. 

In Creta gasesti si casa memoriala a scriitorului Nikos Kazanthakis, dupa numele caruia a fost botezat aeroportul Heraklion.

Insula Creta are un farmec si o personalitate aparte, iar Grecia ramane mereu o destinatie de vis. 

Creta respira in propriul stil de viata si ofera o varietate de obiective turistice care impartasesc din secretele unei prime civilizatii din Europa. Datorita pozitiei geografice, reprezenta un centru cultural inca din vremurile neolitice. Prima asezare preistorica de aici dateaza din jurul anului 6000 ien. Vine in intampinarea vizitatorilor si cu o cultura gastronomica interesanta. Insula este impartita in patru regiuni administrative, iar acestea sunt Chania, Rethymno, Heraklion si Lasithi.

Chania se remarca datorita Muntilor Albi si pentru parcul national ce domina cea mai mare parte a zonei. Plajele sunt scaldate de Marea Egee, precum Efalonisi, Balos si Falassarna, monumente istorice inedite. Regiunea este de asemenea faimoasa pentru vinul local, considerat a fi unul dintre cele mai bune din Grecia. Raman mereu indragostita de Grecia, iar o vacanta acolo este oricand binevenita.

Mereu Grecia

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.