Peste un sfert din oțelul produs anual este utilizat în construcția de clădiri. În fiecare an, peste 1500 milioane de tone de oțel sunt produse, iar prognoza consta in faptul că cererea de oțel se va dubla în următorii ani. Construcția de hale metalice își mărește în mod constant cota de piață în sectorul construcțiilor.

Construcția de hale metalice a fost folosită în principal pentru structuri mari, simple, cum ar fi garaje, clădiri agricole și depozite – precum și clădiri înalte. Acesta este modul în care construcția de cadre din oțel este încă înțeleasă de oameni, dar este acum utilizată și pentru o gamă largă de alte tipuri de dezvoltare, inclusiv birouri, fabrici, școli, clădiri publice și unele locuințe rezidențiale.

Construcția de hale metalice este o opțiune bună pentru o diversitate de proiecte din mai multe motive, printre care:
-Durabilitate
-Accesibilitate
-Sustenabilitate

Componentele structurale din oțel pot fi fabricate rapid în afara amplasamentului și apoi transportate la locul de construcție atunci când este necesar, minimizând cerințele de muncă la fața locului și reducând impactul variabilelor care pot întârzia un proiect, cum ar fi vremea nefavorabilă.
Dincolo de asta, există mai multe avantaje distincte pentru construcția de hale metalice din punct de vedere al fabricării.

Avantajele construcției de hale metalice
Construcțiile din oțel oferă următoarele avantaje în comparație cu construcțiile din cărămidă, beton sau lemn.

1) Forță și durabilitate
Elementele structurale din oțel sunt mai ușoare și mai puternice decât cele din beton. O fabricare tipică a oțelului este cu 30% până la 50% mai ușoară decât lemnul. Acest lucru face ca o hală metalică din oțel să fie mult mai puternică și mai durabilă decât alternativele tradiționale din lemn.

2) Fabricarea ușoară în diferite dimensiuni
Construcţia de hale metalice este disponibilă într-o varietate de dimensiuni. Asta înseamnă că pot fi personalizate pentru a suporta sarcini specifice în clădiri de toate tipurile și dimensiunile.

3) Rezistența la foc
Construcțiile din oțel sunt foarte rezistente la foc, reducând riscul de incendiu în clădire și întârziind răspândirea acestuia. Acoperirile speciale de ignifugare acționează pentru a spori această proprietate a oțelului structural.

4) Rezistent la insecte și dăunători
Halele metalice sunt imune la efectele degradante ale insectelor și mamiferelor – ceea ce poate cauza o problemă pentru un cadru din lemn dacă nu este tratat corespunzător.

5) Rezistența la umiditate și vreme
Nişte hale metalice sunt mult mai rezistente la umiditate şi vreme decât alte clădiri construite din alte materiale.

Dacă vă aflați în faza de planificare a dezvoltării și doriți să decideți dacă este o alegere bună pentru dvs construcția de hale metalice, puteţi lua legătura cu experţii Frisomat care vă vor explica modul în care nişte hale metalice pot spori rezistența clădirii, pot reduce costurile şi timpul de construcţie.

Înțelegerea construcției de hale metalice

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.