Timpul își pune amprenta asupra chipului oricărei femei, iar la anumite vârste, semnele îmbătrânirii nu întârzie să apară. Cu siguranță că printre cele mai importante produse cosmetice care au rol de a preveni și de a ascunde aceste semne se numără și cremele antirid. Acestea combat efectele radicalilor liber și stimulează producția naturală de colagen. Produsele se împart în diferite categorii – creme care au efect asupra ridurilor profunde sau creme care au efect asupra liniilor fine.

De asemenea, ele reduc din aspectul inestetic pe care îl au liniile fine și ridurile, îmbogățind textura pielii și a reflectării luminii având totodată și un efect hidratant.

Aceste produse conțin anumite ingrediente speciale ce poartă denumirea de hidroxiacizi care exfoliază tenul matur. În acest mod, celulele moarte sunt îndepărtate, iar pielea devine mai luminoasă și mai catifelată. La ora actuală pe piață, există mai multe produse destinate îngrijirii tenului matur care conțin și antioxidanți puternici precum coenzima Q10 sau extractul de ceai verde sau chiar chinetina.

Aceștia distrug radicalii liberi, moleculele instabile cu un singur electron în loc de doi care apar în urma agresiunilor efectuate de către razele ultraviolete. De altfel, antioxidanții au un rol mult mai eficient în ceea ce privește prevenirea ridurilor, decât în diminuarea lor.

Unul dintre cele ingredientele esențiale existente în componența cremelor antirid – poate chiar cel mai important – este retinolul, un derivat al vitaminei A. Organismul îl utilizează pentru producția de colagen și pentru a preveni subțierea pielii, astfel încât să împiedice formarea ridurilor. Acest agent îmbunătățește pigmentul țesutului cutanat, întrucât decolorează petele maronii produse de expunerea la soare lipsită de protecție timp îndelungat.

Potrivit studiilor efectuate de cercetători, s-a demonstrat că această substanță îndeplinește un rol major în ceea ce privește prevenirea ridurilor, contribuind în aceeași măsura și la reducerea ridurilor și liniilor fine existente la nivelul țesutului cutanat. Specialiștii în domeniu susțin că rezultatele unui tratament de îngrijire cu creme pe bază de retinol, vor apărea în general după 10-12 luni de utilizare.

Ce alte ingrediente cu efect de prevenire conțin cremele antirid

  1. Peptidele – au rolul de a stimula regenerarea celulelor, înlocuirea elastinei, a colagenului și ale altor elemente ale țesutului cutanat afectat vizibil de procesul de îmbătrânire;
  2. Resveratrolul – poate produce un efect de întinerire la nivelul întregului organism;
  3. Antioxidantii – reduc aspectul semnelor de îmbătrânire ale țesutului cutanat, îmbunătățesc elasticitatea pielii și ajută la menținerea nivelului optim de hidratare. Aceștia sunt beta-carotenul, licopenul, seleniul, vitaminele A, C și E.
  4. Coenzima Q10 – atenuează aspectul liniilor fine din zona ochilor și protejează împotriva expunerii neprotejate la razele ultraviolete.

Ce ar trebui să avem în vedere atunci când alegem cremele pentru a lupta împotriva ridurilor

  1. Tipul de ten

Unul dintre factorii importanți de care trebuie să ținem cont pentru a alege cea mai bună cremă antirid este tipul de ten.

Pentru tenul sensibil cu tendințe alergice, este indicată utilizarea unei creme bogată în vitamina C pentru a stimula producția de colagen.

Pentru pielea uscată, vom alege produse pe bază de acizi din fructe care să redea strălucirea tenului cu aspect tern.

În cazul în care pielea matură este deshidratată, este necesar să o îngrijim cu creme care conțin ingrediente precum vitamina A și derivații acesteia.

  1. Prețul

Oferta pieței este foarte variată la ora actuală, astfel că se găsesc creme pentru prevenirea ridurilor la diferite prețuri pentru toate buzunarele. Așadar, dacă aflăm informațiile complete despre produsele de îngrijire a tenului matur, ne vom putea face o idee despre brandurile existente.

  1. Ingredientele

Unele creme nu au niciun efect benefic, de aceea este important să optăm pentru o cremă potrivită tipului de ten și care să conțină ingredientele esențiale pentru atenuarea ridurilor.

 

Cum să faci o alegere bună în ceea ce privește crema de față antirid

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.