Uneori, am tinde sa credeam ca o firma de curatenie este un business simplu, cu atat mai mult ca fiecare persoana stie sa faca curatenie. Ei bine, lucrurile sunt putin mai complicate, mai ales atunci cand discutam despre profesionalism sau despre produce profesionale. Curatenia pe care o facem noi in casa nu se compara cu cea a profesionistilor daca facem referire la produsele si aparatura profesionala de curatare.

Cererea pentru serviciile profesionale de curatenie a devenit garantata si in continua crestere. Inutil sa amintin faptul ca un client servit si multumit revine intotdeauna cu o alta cerere, dar si noi recomandari. Astfel, clientii multumiti sunt agenti de promovare pentru initiatorii acestor firme. Companiile au inceput sa apeleze tot mai mult la diferite firme de curatenie, indiferent de dimensiunile lor, cu atat mai mult cand vine vorba despre hale de productie, birouri sau chiar spatii exterioare, parcari si parcuri. Managerii inteleg foarte bine ca timpul este destul de pretios, iar din punct de vedere economic este mai bine pentru o firma sa externalizeze curatenia, decat sa aiba angajati care sa se ocupe mereu de curatenia la locul de munca.
In timp ce antreprenorii se gandesc sa externalizeze procesul de curatare a birourilor si a spatiilor de munca, nu se lasa mai prejos nici romanii cu vile, apartamente pentru ca tot mai multe personae fizice aleg sa apeleze la diferite servicii de curatenie deoarece efectiv nu le ajunge timpul sa faca aceste lucruri.

Datorita numarului de cereri destul de masiv, firmele specializate in curatenie apartamente s-au inmultit semnificativ. Firmele care au ca obiectiv de activitate facility management sunt firme relatic noi in Romania si sunt nisate pe diferite domenii, coordonand sistemele care tin de administrarea cladirilor, dar si de curatenia in birouri. Astfel, antreprenorii sau patronii fimelor mici sau mari aleg sa apeleze la o simpla firma de curatenie si prefera firmele de facility management in defavoarea celor care se ocupa doar de curatenia in birouri.
Spre deosebire de firmele de curatenie, firmele de facility management se ocupa de administrarea cladirilor si ofera servicii la cele mai inalte standard. Administrarea imobilelor este una dintre profesiile care implica o mai mare responsabilitate pentru proprietarii de cladiri si a persoanelor care locuiesc in acel imobil. Firmele de facility management sunt la mare cautare momentan deoarece ei ofera servicii integrate care se adapteaza nevoilor celor care lucreaza in birourile respective, a managementului si a angajatilor.
Trebuie sa constientizam faptul ca birourile companiilor vorbesc destul de mult despre imagineaza acestuia, iar firmele specializate ofera foarte multe servicii care vin in ajutorul clientilor lor, incluzand activitatile de curatenie, de intretinere a pardoselii, dezinfectie sau chiar oferind servicii de secretariat si resurse umane. Acesta este motivul pentru care tot mai multe personae juridice aleg sa apeleze la serviciile firmelor de facility management, firme care propun tot felul de pachete ofertante si tentante, la preturi accesibile sau chiar mici pentru serviciile lor de calitate. Cu toate acestea, inainte de alegerea unei astfel de firme este necesara documentarea complete vis-à-vis de serviciile oferite, dar si de calitatea acestora. Avand in vedere faptul ca cererea este semnificativa in domeniu, multe firme au aparut peste noapte, iar rezultatele lor nu sunt intotdeauna conform asteptarilor clientilor. Este nevoie sa avem certitudinea ca firma la care am apelat este una de incredere, care asigura profesionalism si nu una neautorizata care abuzeaza de incredere colaboratorilor. Astfel, inainte de a alege o astfel de firma, specilistii avertizeaza asupra solicitarii unei autorizatii de functionare, dar si asupra recomandarilor.
In ceea ce priveste formarea pretului, specialistii de la buc-prest spun ca se iau in calcul in primul rand salariile previzionate pe durata contractului, taxele aferente, numarul de operatori, dar si orele necesare pentru indeplinirea obligatiilor contractuale. In plus, se ia in considerare costul solutiilor pentru curatenie, a materialelor consumabile, dar si a trusei minime necesare desfasurarii curateniei. Acestea sunt indicatorii conform carora se constituie pretul unei firme profesionale precum buc-prest.ro

Moda firmelor de facility management a inlocuit-o pe cea a firmelor de curatenie

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.