Land Rover ramane singura fabrica de masini care produce doar vehicule cu tractiune integrala. A fost intotdeauna un leader in acest domeniu, testand frecvent noi tehnologii care au fost mai apoi copiate de alti producatori mai putin inovatori si ambitiosi. S-ar putea spune chiar ca lansarea modelului Range Rover in anul 1970 a dat nastere tipului de masini cunoscut astazi ca SUV 4×4.

In ceea ce priveste modelul Defender, radacinile acestuia incep in anul 1948 cu modelul original de Land Rover seria I, chiar daca denumirea actuala a fost folosita pentru prima data abia in anul 1989. Asta inseamna ca este “bunicul” lumii automobilelor, fiind un model veteran ce a rezistat tututor provocarilor pana in anul 2015, cand productia pentru Defender a fost oprita definitiv in fabrica din Solihull. Astazi, tot ce mai gasesti sunt piese auto pentru Land Rover Defender, foarte utile in cazul in care iti doresti acest model de masina.

Indragita de soferi din toate categoriile – de la tineri pasionati de surf care o folosesc pentru a ajunge pe cele mai izolate plaje si pana la Regina Angliei – Defender este o masina practica, fiabila, de anduranta. Multi proprietari se folosesc la maxim de potentialul sau, transformand-o in “cal de bataie”, iar ea rezista eroic oricarei situatii in care este pusa. De aceea, daca te gandesti sa cumperi un Land Rover Defender second hand trebuie sa ai grija la eventualele probleme pe care le poate avea datorita utilizarii intensive in conditii grele.

Ce mai trebuie sa stii este faptul ca exista doua modele de Defender, 90 si 110, si ca cele doua numere reprezinta lungimea sasiului. Modelul 90 este varianta scurta, in trei usi, care arata bine dar nu este foarte practica. Modelul 110 in cinci usi este perfect pentru o familie, in el incapand pana la 9 persoane in functie de configuratie. Exista si cateva versiuni diferite pentru cele doua modele, cu sau fara acoperis decapotabil.

Odata ce te-ai hotarat ce model ti se potriveste, nu uita sa rogi un mecanic sa te insoteasca atunci cand bati palma pentru masina si, daca e cazul, sa iti cumperi cele mai bune piese auto pentru Land Rover Defender asa incat sa te folosesti de ea in siguranta, cat mai mult timp.

Ghidul cumpararii unui Land Rover Defender

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.